Ύπνος, Εφιάλτες και Bamboo MWO


Ύπνος, Εφιάλτες και Bamboo MWO

Ο όρος Εφιάλτης χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα όνειρο που προκαλεί μια δυνατή δυσάρεστη αισθηματική αντίδραση σε αυτόν που το βιώνει. Η αντίδραση συνήθως είναι φόβος ή τρόμος, προκαλεί ακόμα και αισθήματα πόνου, πνιγμού και θανάτου, ενώ πολλές φορές δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιος πέφτει από μεγάλο υψόμετρο. Τέτοια όνειρα οφείλονται σε σωματικές διαταραχές όπως υψηλό πυρετό, ή και σε ψυχολογικές διαταραχές όπως ψυχολογικό τραύμα και άγχος, ωστόσο τις περισσότερες φορές η εμφάνιση τους δεν έχει κάποια φανερή αιτία. Αν κάποιο άτομο έχει βιώσει μια ψυχολογικά τραυματική εμπειρία στη ζωή του, για παράδειγμα, εάν έχει βασανιστεί σωματικά τότε αυτή η εμπειρία θα επανέλθει στα όνειρά του προκαλώντας εφιάλτη. Αυτοί που βιώνουν ένα εφιάλτη συνήθως ξυπνούν με αίσθημα έντονου άγχους και είναι δύσκολο να πάνε για ύπνο για πολλή ώρα.

Οι εφιάλτες είναι κοινοί στη ζωή κάποιου, ωστόσο πολλές φορές είναι τόσο έντονοι και εμφανίζονται τόσο συχνά που μπορούν να επέμβουν στον ύπνο κάποιου και μπορεί να προκαλέσουν σε μερικά άτομα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Η λέξη προέρχεται από τον Εφιάλτη τον Αθηναίο, για τον οποίο λεγόταν ότι οι άρχοντες και τα μέλη του Άρειου Πάγου (στην Αθήνα του Κίμωνα) έβλεπαν στα όνειρά τους.

Ύπνος, Εφιάλτες, Νυχτερινός Τρόμος και Οργονίτης Bamboo MWO

Οι εφιάλτες είναι πολύ δυσάρεστα όνειρα τα οποία προκαλούν τουλάχιστον μερικό ξύπνημα και συνοδεύονται από έντονα αισθήματα φόβου, άγχους, τρόμου, λύπης, κατάθλιψης ή ενοχών. Πρόκειται για μια άσχημη εμπειρία που όλοι οι άνθρωποι βιώνουν κάποτε στη ζωή τους, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Το άτομο που ξυπνά από εφιάλτη μπορεί να αισθάνεται ότι βιώνει διάφορες καταστροφικές καταστάσεις όπως πτώση από ψηλά, πνιγμό, καταδίωξη, επερχόμενο θάνατο, δάγκωμα φιδιού και άλλα ψυχικά ή σωματικά οδυνηρά γεγονότα.

Τα θέματα των εφιαλτών, η σοβαρότητα και η συχνότητα τους διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των ανθρώπων. Επίσης στο ίδιο άτομο μπορεί να παρατηρείται αλλαγή της μορφής των εφιαλτών του με την πάροδο του χρόνου. Οι εφιάλτες μπορούν να εκδηλώνονται σε όλες τις ηλικίες. Στα παιδιά είναι συχνότεροι. Η πλειονότητα των παιδιών παρουσιάζει εφιάλτες στις ηλικίες μεταξύ 3 και 7 ετών. Φαίνεται ότι οι εφιάλτες στην ηλικιακή αυτή ομάδα αποτελούν μέρος της κανονικής ανάπτυξης των παιδιών.

Στους ενήλικες η συχνότητα των εφιαλτών μειώνεται. Εκτιμάται ότι 50% των ενηλίκων βιώνουν περιστασιακά εφιάλτες. Οι γυναίκες έχουν συχνότερα εφιάλτες από ότι οι άνδρες. Περίπου 5% έως 10% των ενηλίκων έχουν εφιάλτες μία ή περισσότερες φορές το μήνα. Υπάρχουν διάφορες αιτίες που ευθύνονται για την πρόκληση εφιαλτών. Συνήθως προηγούνται των εφιαλτών σημαντικά γεγονότα της ζωής. Το στρες, το άγχος και γενικά η ψυχολογική καταπόνηση είναι από τις συχνότερες αιτίες πρόκλησης τους.

Συνοπτικά οι αιτίες πρόκλησης εφιάλτη είναι

Ψυχολογική καταπόνηση, στρες, άγχος, αλλαγή εργασίας, μετακόμιση, οικονομικές δυσκολίες. Θάνατος αγαπημένου προσώπου. Τραυματικές εμπειρίες όπως στους βετεράνους πολέμου ή άτομα που βίωσαν καταστροφικά γεγονότα, τρομοκρατικές επιθέσεις, ομηρία, βασανιστήρια ή ατυχήματα. Ασθένεια με πυρετό, χειρουργική επέμβαση, σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου ή άλλες διαταραχές του ύπνου. Παρενέργειες φαρμάκων, σύνδρομο στέρησης από ουσίες (ναρκωτικά, φάρμακα), υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Κατανάλωση φαγητού μόλις πριν κάποιος πάει για ύπνο. Παρακολούθηση έργων τρόμου ή διάβασμα βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο μπορεί να είναι αιτία εφιάλτη ιδιαίτερα σε παιδιά

Ο εφιάλτης είναι διαφορετική κατάσταση από το νυχτερινό τρόμο.

Οι εφιάλτες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της φάσης του ύπνου με γρήγορες κινήσεις των ματιών (REM, Rapid Eye Movement). Εκδηλώνονται στο τέλος της νύχτας και ξυπνούν το άτομο που είναι σε θέση να θυμάται το περιεχόμενο του εφιάλτη το οποίο συνήθως είναι περίπλοκο. Οι φωνές και οι κινήσεις στους εφιάλτες είναι πολύ ασυνήθιστο να συμβούν. Σε αντίθεση ο νυχτερινός τρόμος δεν αντιστοιχεί με όνειρα, συμβαίνει μετά από μία ή δύο ώρες ύπνου, πολύ συχνά συνοδεύεται από δυνατές φωνές, κινήσεις, εφίδρωση, ταχυκαρδία και σύγχυση. Το άτομο δεν μπορεί να ξυπνήσει και συνήθως δεν θυμάται αλλά του παραμένει το αίσθημα φόβου.

Οι εφιάλτες και οι νυχτερινοί τρόμοι είναι διαφορετικοί επειδή εκδηλώνονται σε δύο διαφορετικές φάσεις της φυσιολογίας του ύπνου. Οι νυχτερινοί τρόμοι συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ύπνου αργών κυμάτων. Οι εφιάλτες συμβαίνουν στη διάρκεια της φάσης ύπνου REM όπου εκδηλώνονται τα όνειρα. Οι αιτίες που προκαλούν τους νυχτερινούς τρόμους δεν έχουν κατανοηθεί καλά. Παιδιά με νυχτερινούς τρόμους παρουσιάζουν συχνότερα νυκτοβασία και νυχτερινή ενούρηση. Με τον ερχομό της εφηβείας συνήθως οι νυχτερινοί τρόμοι φεύγουν. Στους ενήλικες οι νυχτερινοί τρόμοι έχουν συσχετισθεί με καταστάσεις έντονου στρες.

Οργονίτης orgonodrome Bamboo MWO

Γενικά οι σωστά κατασκευασμένοι οργονίτες θεραπεύουν την αϋπνία και τους χρόνιους εφιάλτες για όσο χρησιμοποιούνται κάτω από το μαξιλάρι. Μετατρέπουν την αρνητική ενέργεια σε θετική. Μειώνουν την ακτινοβολία που υπάρχει σε ένα χώρο από τις ηλεκτρικές και ασύρματες συσκευές. Εξουδετερώνουν τα Βαθμωτά πεδία σε όσους δέχονται στοχευμένη ηλεκτρομαγνητική επίθεση. Διώχνουν το γεωπαθητικό στρες που δημιουργούν οι γραμμές Hartman και Curry.

Ο οργονίτης Bamboo MWO είναι κατασκευασμένος εξ’ ολοκλήρου από Χημικώς Καθαρό Χαλκό, όπως φαίνεται στις εικόνες, ο οποίος χρησιμοποιείται στην αργυροχρυσοχοΐα. Το βάρος του είναι 1.360 γραμμάρια περίπου. Έχει 1 μεγάλο κρύσταλλο clear quartz. Δεν περιέχει πολυεστέρα, αλλά άριστης ποιότητας εποξική ρητίνη. Στην κορυφή του και στην βάση του, βρίσκεται από μια επικασσιτερωμένη κεραία Πολύ-κυματικού Ταλαντωτή Lakowsky ειδικού τύπου και σχεδιασμού με 7 μπάντες. Επίσης, οι Κεραίες είναι log periodic (ακλουθώντας ένα λογαριθμικό μοτίβο) και αυτός ο τύπος της κεραίας έχει την ενδιαφέρουσα ιδιότητα ότι δημιουργεί μια virtual (εικονική) κεραία, μη υπαρκτή αλλά λειτουργική, που εκτείνεται 1 ½ φορές πέρα από την πραγματική.

Ο κοσμικός αιθέρας συντονίζεται με τα Μαθηματικά της Χρυσής Τομής, έτσι γίνεται κατανοητό το πως ένας ζωντανός οργανισμός είναι μια εκκένωση ενέργειας στον χώρο της Χρυσής Τομής. Έχουμε παρατηρήσει την εκκένωση της ενέργειας βλασταριών στα ζωντανά βλαστάρια, όταν μια από αυτές τις κεραίες κατευθύνεται επάνω της. Βρήκαμε ότι αυτό κάνει τα βλαστάρια να μεγαλώνουν καλύτερα, να γίνονται πιο δυνατά και πιο μεγάλα. [δες σχετικό άρθρο] Φυσικά είναι όλα τα υλικά ενεργοποιημένα σε βάζα VIOLET GLASS και έκθεση στο ΒΑΘΜΩΤΟ Πεδίο του Πολυκυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky Energetic System της Meditech Europe με τον ωκεανό συχνοτήτων που παράγει επί μία ώρα κατά την διάρκεια σκληρύνσεως της εποξικής ρητίνης.

orgonodrome.gr_bamboo MWO orgonite (a3)
Χρήση του οργονίτη Bamboo MWO στον ύπνο

Το κρατάτε στην αγκαλιά σας με την κορυφή του στο επάνω μέρος. Λόγω του μπαμπού δεν ενοχλεί. Ο ύπνος είναι βαθύς και ταυτόχρονα ανάλαφρος και ξεκούραστος. Τα όνειρα ποτέ δεν γυρίζουν σε εφιάλτες ακόμη και εάν είναι έντονα. Ξεκουράζεστε βαθιά και σε τρείς έως δεκαπέντε ημέρες (κατά μέσο όρο) κοιμάστε λιγότερες ώρες και ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι με τόση ενέργεια σαν να έχετε ήδη πιεί τον καφέ σας η το τσάι (εάν πίνετε).

Σταματάει σε σημαντικό βαθμό το ροχάλισμα και σχεδόν εξαφανίζεται το πρόβλημα της συγκοπτικής αναπνοής. Ακόμη και εάν έχετε γεωπαθητικό στρες στην κρεβατοκάμαρα σας και ως συνήθως δεν το γνωρίζετε, εξουδετερώνει σε μια ακτίνα δυο έως τρία μέτρα ανάλογα με την ένταση του. Όταν περάσει ένας με δύο μήνες θα νοιώθετε μια πρωτόγνωρη ενεργητικότητα και καλή διάθεση με σημαντική μείωση του στρες με ταυτόχρονη εκπληκτική καθαρότητα του μυαλού σας.

Όνειρα γλυκά με τον οργονίτη Bamboo MWO να σας προστατεύει.

@ Ιων Μάγγος