Οργανικές Πύλες: Αναγνωρίστε τις


Οργανικές Πύλες: Αναγνωρίστε τις

Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς και Συγκινησιακή Πανούκλα

*Ποιος θέλει την Αλήθεια; * Το ανθρώπινο ζώο κατά της οργόνης κατά της ζωής *«Διαυγής Τρέλα» ή «Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς» * Αυτό είναι Ζωή *Ειδική φόρμουλα Ζωής * Η Πρωταρχική Κινητήρια Δύναμη *Συγκινησιακή Πανούκλα *Αντιμέτωποι με τη Συγκινησιακή Πανούκλα Η Συγκινησιακή Πανούκλα εδώ και χιλιάδες χρόνια φαίνεται πάντα να υπερισχύει *Ο Reich και τα «παιδιά του μέλλοντος» *Το βαθύ φονικό μίσος εναντίον κάθε ζωντανού *Ερημωτική Εξέλιξη «Saharasia» του James DeMeo Η Πηγή του Ανθρώπινου «Όχι» *Κύρια Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα των Επιτυχημένων Ψυχοπαθών και της Συναισθηματικής Πανούκλας *Μήπως είμαι ένας Επιτυχημένος ψυχοπαθής [Οργανική Πύλη]; *Τι διάολο να κάνουμε με δαύτους;

«Απ’ όλα τα πράγματα, μόνο η αλήθεια έγινε τόσο εξωφρενική ώστε να αμφισβητείται» Whitaker Chambers

«Αλήθεια είναι η άμεση επαφή με την πραγματικότητα» είπε ο μεγάλος επιστήμονας και ανθρωπιστής στον εικοστό αιώνα ο Wilhelm Reich

Οργανικές Πύλες: Ποιος θέλει την Αλήθεια;

Για την επιστημονική του έρευνα και την δημοσίευση επιστημονικών αληθειών που έκανε ο Wilhelm Reich για πάνω από 30 χρόνια ανταμείφτηκε με φυλάκιση σε μια Ομοσπονδιακή φυλακή όπου «δολοφονήθηκε» τον Νοέμβριο του 1957 μόλις 2 ημέρες πριν αποφυλακιστεί. Αν εξετάσουμε την ιστορία των ανθρώπινων ζώων, γίνεται ξεκάθαρο ότι όποτε ένας άνθρωπος -ανεξάρτητα από τον αιώνα που έζησε- σκόνταψε πάνω σε μια μεγάλη νέα αλήθεια, την ακολούθησε τίμια και την υπηρέτησε με ηθική και συνέπεια, η ανταμοιβή του ήταν θάνατος, δολοφονία, εξοστρακισμός, εξορία, απώλεια της περιουσίας του, κακοήθεις συκοφαντίες που τελικά λύγισαν την ψυχή του, καταπόνησαν την καρδιά του και πέθανε από μαρασμό. Σκεφτείτε και μελετήστε, από τον Ηράκλειτο, τον Επίκουρο, τον Πυθαγόρη, την Υπατία, μέχρι τον Nikola Tesla, τον Georges Lakowsky, τον Dr. R.G.Hamer ή τον Royal Raymond Rife και φυσικά τον Wilhelm Reich.

«Η ιστορία του ανθρώπου γίνεται όλο και περισσότερο αγώνας δρόμου μεταξύ της εκπαίδευσης και της καταστροφής» X G. Wells και τι άλλο είναι η εκπαίδευση αν όχι η Γνώση της Αλήθειας; Αλλά τι είναι η «Αλήθεια» για ανθρώπους που δεν την θέλουν ή δεν την αντέχουν; Τι είναι και τι αξία έχει η «Αλήθεια» σχετικά με την υγεία χωρίς φάρμακα για τους εργαζόμενους στις φαρμακευτικές βιομηχανίες; Ποια αξία έχει η «Αλήθεια» θεραπείας και απόλυτης εξαφάνισης του καρκίνου και άλλων δήθεν «αυτοάνοσων» ασθενειών, χωρίς νοσοκομεία, φάρμακα, και μάλιστα πριν καν εκδηλωθεί η ασθένεια γι’ αυτούς που εργάζονται στις χημειοθεραπείες, στις νοσοκόμες και στους συνταγογράφους; Ποια αξία έχει η «Αλήθεια» για δωρεάν ηλεκτρική ασύρματη ενέργεια, για τους εργάτες στην βιομηχανία κατασκευής καλωδίων ή για τους εργαζόμενους στις τράπεζες και στις ασφαλιστικές;

Κατάλαβες πως πάει το πράγμα; Δεν είναι μόνο οι κακοί κυρίαρχοι που εναντιώνονται στην εξέλιξη αν δεν τους συμφέρει αλλά και οι λογής- λογής υπάλληλοι τους που κινδυνεύουν να χάσουν μερικά ψίχουλα από αυτά που πέφτουν απ’ το τραπέζι. Δεν φταίει μόνο ο κακός κυρίαρχος, ο πολύς κ. Σόιμπλε που επιθυμεί να επανέλθει η Ευρώπη σε Φεουδαρχικό καθεστώς ! μιας κι αυτή είναι η αγαπημένη κατάσταση των ερπετοειδών, αφού είναι φύσει κυνηγοί, αλλά κι αυτοί που τον χειροκροτούν, αποδεχόμενοι και συμφωνώντας μαζί του, ενώ είναι τα θηράματα των κυνηγών !!! απόλυτη παράνοια. Ο εχθρός είναι το ανθρώπινο πλάσμα που κατάντησε ανθρώπινο ζώο και έπαψε να είναι Λογικό ον, απέχοντας παρασάγγας από Πνευματικό.

Είναι ενδιαφέρον εδώ, να θυμηθούμε ότι όταν ολόκληρη η Ευρώπη ήταν φεουδαρχική, η Ελλάδα δεν ήταν, εξαιρουμένης της Ενετοκρατίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα και γεωγραφικό χώρο. Μα δεν είναι θέμα του παρόντος άρθρου, αν και εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί είναι απόλυτα μεταφυσικό περιλαμβάνοντας ολόκληρο το «καζάνι της σούπας» των Επικυρίαρχων και των υπηρετών τους κάθε φυλής και είδους. Τέλος πάντων, εν ευθέτω χρόνο … Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι κανένας δεν θέλει την «Αλήθεια» αν αυτή η «Αλήθεια» δεν τον βολεύει και δεν τον εξυπηρετεί. Αν λοιπόν δεν θέλει την Αλήθεια σε πράγματα της καθημερινότητας του, αναρωτήσου, πόση «Αλήθεια» αντέχει σε σχέση με το Πνεύμα, με την Ζωή, με την Ψυχή με πράγματα δηλ. αφηρημένα κι αόρατα;

Το ανθρώπινο ζώο κατά της οργόνης κατά της ζωής

Αυτοί που υποκίνησαν την επίθεση εναντίον του Wilhelm Reich, έκαναν μια άψογη δουλειά. Η απώλεια και η παραποίηση της «Αλήθειας» σχετικά με την οργόνη και την ζωή είναι ανυπολόγιστη για τον άνθρωπο. Η φυλάκιση και η δολοφονία του έχει ήδη αποδειχτεί καταστρεπτική για την ανθρώπινη ζωή. Ένας από στους επιστήμονες που δούλευαν για τον Reich, ανέφερε, «Ο θάνατος του Wilhelm Reich σήμανε καταστροφή για την ανθρωπότητα» Αυτή η δυσοίωνη προφητεία έχει ήδη αποδειχτεί σωστή, καθώς το ανθρώπινο ζώο κινείται προς τα πίσω, αντιεξελισσόμενο, σκοινοβατώντας με αστάθεια πάνω από μια πυρηνική άβυσσο. Μόνο μια χούφτα επιστήμονες αντιλήφθηκαν τις λειτουργίες της οργονοενέργειας και την σχέση της με τον άνθρωπο. Μετά την δολοφονία του Reich, μόνο πανικό μπορώ να νοιώσω και βαθιά απελπισία, καθώς βλέπω τον εφιάλτη της Συναισθηματικής Πανούκλας να εξαπλώνεται και να συμπορεύεται με τον Frankenstein της πυρηνικής ενέργειας, να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και να εξελίσσεται σε μια τεράστια απειλή, που μπορεί να πυροδοτηθεί από ένα πανουκλιασμένο συναισθηματικά ανθρώπινο ζώο, από μια Οργανική Πύλη οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε στον πλανήτη.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι απαραίτητος ο πυρηνικός όλεθρος, για να έρθει το ανθρώπινο ζώο στα λογικά του, να καθαρίσει ο πλανήτης από τα ανθρώπινα – κι όχι μόνο τα ανθρώπινα- μιάσματα και να κάνει άγονη την γη, που σπαράσσεται από ηλίθιες και παρανοϊκές συγκρούσεις έτσι ώστε, ίσως, μετά από 20.000 χρόνια, μια νέα πιο λογική μορφή ζωής να αρχίσει ξανά απ’ την αρχή. Δείτε την σειρά «the 100» πραγματεύεται αυτό ακριβώς το σενάριο. Ο Reich πρέπει να είχε βασανιστεί από βαθιά αγωνία για το τι μπορούν να κάνουν οι συναισθηματικά πανουκλιασμένοι, εν συντομία Σ.Π. οι τρελοί από μίσος με την ανακάλυψη του, μιας ενέργειας που είναι πολύ πιο δυνατή από την πυρηνική.

Η πυρηνική ενέργεια και η Οργονοενέργεια είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ «αλληλοαποκλειόμενες» μορφές ενέργειας. Η Οργονοενέργεια είναι η αρχέγονη, ελεύθερη από μάζα ενέργεια από την οποία προέρχεται η ύλη. Από την άλλη, η πυρηνική ενέργεια είναι ενέργεια που προήλθε από την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. Η εξίσωση E=mc2 είναι μια αντιστρεπτή εξίσωση. Το Ε είναι η Οργονοενέργεια. Από αυτό και μόνο μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί τόσος πόλεμος και τόση εμπάθεια απέναντι σε ένα επιστήμονα που ζούσε και εργαζόταν για την ζωή πάνω στον πλανήτη. Αλλά το θέμα αυτού του άρθρου δεν είναι η οργονοενέργεια, ο χώρος στο strange έχει όρια, αν και θα επιστρέψω προσεχώς σε αυτήν, όσο και το πόσο καταστροφικός ήταν ο κρετίνος Αϊνστάιν για την ανθρώπινη ζωή και ύπαρξη. Το ότι η Οργονοενέργεια και τα οφέλη της, δεν υπάρχουν σήμερα στην ζωή μας επίσημα, οφείλεται σε αυτόν τον ηλίθιο και κρετίνο Αϊνστάιν και την κλίκα του, δηλαδή στους «Επιτυχημένους Ψυχοπαθείς»

«Διαυγής Τρέλα» ή «Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς»

Είχατε ποτέ αυτή την «εφιαλτική φαντασία» ότι ο κόσμος κατοικείται από ζόμπι, από ψυχοπαθείς, από βαμπίρ; Λοιπόν μαντέψτε, όχι δεν είναι φαντασίωση. Πάρα πολλοί από τους ανθρώπους εκεί έξω είναι ακριβώς αυτό, «εξελιγμένα μηχανικά αυτόματα που προσποιούνται ότι είναι άνθρωποι με ζωή». Είναι απόλυτα ταιριαστό που χρησιμοποιείται ο όρος «πράκτορας» στην ταινία Matrix για τον τύπο του προγραμματισμένου οργανικού μηχανήματος, «το οποίο είναι φτιαγμένο από σάρκα και αίμα ή τσιπ πυριτίου». «Αυτοί οι πράκτορες δεν συναισθάνονται τον κόσμο, είναι απρόσωποι, απαθείς, απλώς παρευρισκόμενοι, που προσπαθούν να εκπροσωπήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο όπως ακριβώς είναι, ανεξάρτητος από τους εαυτούς τους. Για έναν πράκτορα ένα συναίσθημα έχει νόημα, μόνο στο βαθμό που αυτό σχετίζεται με τους στόχους του, που στην πράξη, σημαίνει ότι σχετίζεται με την ατομική επιβίωση του πράκτορα». Αυτή ακριβώς η ιδιότητα του πράκτορα ήταν και η καταστροφή του.

Στο strange τεύχος 141 δημοσιεύτηκε άρθρο μου σχετικά με τις «Οργανικές Πύλες» εν συντομία Ο.Π. αναζητήστε το, εδώ θα σας πω επιγραμματικά τι είναι αυτές και τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους για να μπορείτε να τους ξεχωρίζετε και να τους χειρίζεστε, αλλά και να γίνει κατανοητό το γιατί τόση εμπάθεια και πόλεμος για τους ανθρώπους που μόνο για το καλό του ανθρώπου νοιάστηκαν.

«Όλοι οι άνθρωποι, φαίνεται, να έχουν δημιουργηθεί με ίσα δικαιώματα απέναντι στην ζωή, μια απλή παρατήρηση δείχνει πως όλοι οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν δημιουργηθεί με ίση αξία για τον εαυτό τους και την ζωή. Η φαινομενικότητα δεν δείχνει να ταιριάζει πάντα με την πραγματικότητα, συχνά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο»

Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό: Μια από τις πιο παράξενες έννοιες που είναι δύσκολο να συζητηθούν, πόσο μάλλον να κατανοηθούν, είναι η έννοια των Organic Portals «Οργανικών Πυλών» που τους συναντάμε με διαφορετικά ονόματα όπως «Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς» ή «Διαυγής Τρέλα» ή «Ανθρώπινα Μιμίδια» ή «Προαδαμικοί» ή «Άψυχοι» ή «Απαθείς» και δεν έχουν σχέση με τα αποκαλούμενα ως «Ενεργειακά Βαμπίρ» που είναι κάτι διαφορετικό, αφού «Ενεργειακό Βαμπίρ» μπορεί να είναι και ένας ηλίθιος έμψυχος.

Αυτό που περιγράφει καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτά τα όντα είναι το «Οργανικές Πύλες» γιατί είναι αληθινά «Πύλες» και μέσα από αυτές περνούν διάφορα όντα του Αστρικού μέχρι και του Μικρού Χάους, πολύ σπάνια κι από πιο πάνω, είναι δηλ. πιο έτοιμα για κατάληψη ή καταλήψεις από διαφορετικού DNA ή διαφορετικής πυκνότητας όντα. Αυτό είναι ένα καθαρά μεταφυσικό θέμα και φυσικά δεν σκοπεύω να το αφήσω να περάσει απαρατήρητο, αφού εμπλέκεται κάθε καρυδιάς καρύδι από αλλόκοσμα όντα [Βολαδόρες κι Άρχοντες κάθε βαθμίδας] μέχρι τις απόρροιες των Μεγάλων Παλαιών [κάθε βαθμίδας και κάστας των υπηρετών τους] όπως καταλαβαίνεις παίζεται ένα μεγάλο όσο κι ενδιαφέρον παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν μένω αμέτοχος. Αλλά σήμερα θα μείνω στο απολύτως ανθρώπινο επίπεδο, δεν θα αναφερθώ σε καταλήψεις, γι’ αυτό θα χρησιμοποιώ τον πλέον δόκιμο όρο «Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς»

«Οι Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς (εν συντομία Ε.Ψ) είναι κοινωνικά αρπακτικά που ασκούν γοητεία, χειραγωγούν και φέρνουν τη ζωή στα μέτρα τους, με τον πιο ανελέητο τρόπο, αφήνοντας πίσω τους ένα μονοπάτι από ραγισμένες καρδιές, τσακισμένες προσδοκίες, κατεστραμμένα όνειρα και άδεια πορτοφόλια. Έχουν πλήρη έλλειψη συνείδησης και συναισθημάτων προς όλους, εγωιστικά παίρνουν ό,τι μπορούν και κάνουν ό,τι αντέχουν, στα περιορισμένα πλαίσια του νου τους, παραβιάζοντας της κοινωνικές νόρμες και προσδοκίες χωρίς την παραμικρή αίσθηση ενοχής ή λύπης» Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι η χωρίς περιττά στοιχεία γνώμη ενός ειδικού ιατρού, στο ζήτημα των Ε.Ψ. ή διαφορετικά «Απαθείς» του Hervey Milton Cleckley ο οποίος παραθέτει μια λίστα με τα χαρακτηριστικά στους.

Να ξεκαθαρίσουμε πως όταν μιλάμε για Ε.Ψ. δεν εννοούμε τους ψυχοπαθείς των ψυχιατρείων που είναι αποτυχημένοι ψυχοπαθείς, με χαλασμένο λειτουργικό σύστημα, μα για τους «Απαθείς» που υπάρχουν γύρω μας, έξω από τα ψυχιατρικά ιδρύματα και γι αυτό αποκαλούνται «Επιτυχημένοι». Γιατί έχουν επιτύχει να ζουν και να κινούνται στο πεδίο, καταστρέφοντας και δηλητηριάζοντας κάθε τι φιλοεπιβιωτικό, φορώντας μια απόλυτα πειστική μάσκα λογικής. Μην ξεχνάμε στιγμή πως συνυπάρχουμε μαζί τους, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μην τους επιτρέπουμε να επηρεάζουν την ζωή μας την οικογένεια μας, την εργασία μας και μπορούμε σχετικά εύκολα να το πετύχουμε. Γιατί τίποτα δεν θα σου φορέσει τον ζουρλομανδύα, πιο γρήγορα και πιο νοικοκυρεμένα από τον γάμο σου με ένα Ε.Ψ. ή από την συνεργασία σου με έναν «Απαθή»

Ολόκληρη η δημιουργία, είναι βασισμένη στα έμψυχα όντα, χωρίς την δυναμική της ψυχής δεν νοείται ύπαρξη δημιουργίας. Δίνουμε επομένως προσοχή και περιγράφουμε τα άψυχα όντα, στην προσπάθεια να προστατέψουμε τα έμψυχα όντα από την ολέθρια και καταστροφική επιρροή τους. Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε πως αντεστραμμένα τα χαρακτηριστικά των Ε.Π. είναι τα χαρακτηριστικά των Έμψυχων ανθρώπων αν και οφείλουμε να τα δούμε αναλυτικά. Ο Hervey Milton Cleckley περιγράφει τον Ε.Ψ. στο βιβλίο του «the mask of sanity» δίνοντας κάποια χαρακτηριστικά του.

> Ο παρατηρητής έρχεται αντιμέτωπος με μια πειστική μάσκα λογικής.
> Δεν είναι όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της μάσκας άθικτα.
> Δεν μπορεί εύκολα, να διαπεραστεί από ερωτήσεις που κατευθύνονται στα βαθύτερα επίπεδα της προσωπικότητας.
> Ο εξεταστής, ποτέ δεν πετυχαίνει να στοχεύσει το χάος, που εμφανίζεται κατά την αναζήτηση, κάτω από την εξωτερική επιφάνεια, του Ε.Ψ.
> Οι λογικές διεργασίες, διατηρούν την φυσιολογική πλευρά τους, κάτω από ψυχιατρικές έρευνες και τεχνικές δοκιμές, που έχουν σκοπό ν’ αποκαλύψουν στοιχεία διαταραχής.
> Οι εξετάσεις αποκαλύπτουν, όχι απλώς μια συνηθισμένη δισδιάστατη μάσκα, αλλά αυτό που φαίνεται να είναι μια σταθερή και ουσιαστική διαρθρωτική εικόνα μιας υγιούς και ορθολογικής προσωπικότητας.

Αυτό εννοούσε ο Trélat όταν προσδιόριζε τον εκφραστικό όρο, la folie lucide (Διαυγή Τρέλα) με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Επιπλέον, αυτή η δομή της προσωπικότητας λειτουργεί κατά τρόπο φαινομενικά πανομοιότυπο με αυτό της κανονικής, υγιούς λειτουργίας. Οι λογικές διεργασίες σκέψης μπορούν να ειδωθούν σε πλήρη λειτουργία, ασχέτως το πόσο έχουν ενισχυθεί ή αντιμετωπίζονται υπό πειραματικές συνθήκες.

Ο Cleckley αναφερόμενος στους Ε.Ψ. περιγράφει ένα οργανικό ον που «Είναι σε θέση να μιμηθεί την ανθρώπινη προσωπικότητα, αλλά που αφήνει την έντονη εντύπωση ότι ‘κάτι δεν πάει καλά εδώ’. Έχει μια δομή προσωπικότητας που λειτουργεί κατά τρόπο φαινομενικά πανομοιότυπο με αυτό της κανονικής, υγιούς λειτουργίας, αλλά ακόμα και όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, έχουμε να κάνουμε, όχι με ένα ολοκληρωμένο άνθρωπο σε όλα, αλλά με κάτι που υποδηλώνει μια ευέλικτη κατασκευαστικά ανακλαστική μηχανή που μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη προσωπικότητα τέλεια και αυτό κάνει, μέχρι το σημείο που, κάποιος που τον εξετάζει σε κλινικό περιβάλλον, δεν μπορεί να διατυπώσει με επιστημονική ή αντικειμενική ορολογία γιατί, ή πώς, δεν είναι πραγματική προσωπικότητα»

«Απαθής» είναι αυτός που αδιαφορεί, που δεν αντιδρά ΛΟΓΙΚΑ, στις αιτίες που προκαλούν οι συγκινήσεις και οι επιθυμίες, αδιάφορος, ασυγκίνητος αναίσθητος, χωρίς αισθήματα. Δεν έχει σχέση με τον έλεγχο των συναισθημάτων αλλά με την απουσία τους και την προσποιητή έκφραση τους. Όσοι από εσάς έχετε δει την ταινία «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» από στους Coen Brothers και με πρωταγωνιστή τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον, θα αναγνωρίσετε αυτήν την περιγραφή. Στην ταινία με την Τζούλια Ρόμπερτς «Νύχτες με τον εχθρό μου», ή την ταινία με την Τζένιφερ Λόπεζ «Αρκετά» ή την ταινία με τον Σάμιουελ Τζάκσον «Η Παρακολούθηση» στην ταινία «the wolf of wall street» έχει μόνο Ε.Ψ. η απόλυτη παράνοια όπως και στην σειρά Nip Tuck, πολύ ενδιαφέρουσα η σειρά «UTOPIA» δείτε κι άλλες ακόμη ταινίες που σε αφθονία προσφέρει το Χόλυγουντ. Το ζητούμενο είναι να μπορείτε να διακρίνετε τα ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ «Απαθή» γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά των Ε.Ψ. αλλά και το πόσο εύκολα οι έμψυχοι λογικοί άνθρωποι του περιβάλλοντος τους τα αγνοούν, τα απορρίπτουν και φυσικά το πληρώνουν. Στις ταινίες τους και στα παραμύθια πάντα νικάει το καλό, αλλά στην ζωή συνήθως, δεν συμβαίνει αυτό.


Χρειάζεται Αυξημένη Προσοχή κι Εγρήγορση, Παρατήρηση και Διάκριση

Οι περισσότεροι «Απαθείς» στην ανθρώπινη ιστορία συναντώνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κάθε εποχής κι αιώνα, είτε αυτά είναι νομιμοφανή [Γκουαντάναμο, φυλακές, ψυχιατρεία] είτε φαινομενικά μη νομιμοφανή [Χιτλερικά, Σταλινικά, Βιετναμέζικα, Αφγανικά, Ρουαντικά στρατόπεδα συγκέντρωσης] έτσι μπορείς να πάρεις μια γενική ιδέα για τι όντα μιλάμε εδώ, ειδικά αν σκεφτείς ότι οι πολιτικοί που τα δημιουργούν και φύλακες κάθε βαθμίδας σε αυτά τα στρατόπεδα, είναι μέλη της κοινωνίας, πηγαίνουν στην εκκλησία, ψηφίζουν και φυσικά αναπαράγονται.

Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Cleckley ασχολείται με κλινικές περιπτώσεις, δηλαδή τους ψυχοπαθείς που έχουν πιαστεί, οι οποίοι έχουν μια δυσλειτουργία προγράμματος !!! αλλιώς δεν θα ήταν στο γραφείο του, θα βρίσκονταν έξω, στο πεδίο δράσης τους. Αυτοί οι άνθρωποι, ακόμη και με μεγάλες δυσλειτουργίες, μπορούν να περάσουν σχεδόν ανεπαίσθητα ανάμεσά μας, αφού όλα τα χαρακτηριστικά είναι εκεί, Ολοφάνερα, γι’ αυτό και δεν τα βλέπουμε.

Βασική Αρχή της Προπαγάνδας το ότι: «Αν θέλεις να κρύψεις κάτι κάνε το Ολοφάνερο, κανείς δεν βλέπει αυτό που είναι μπροστά στα μάτια του» Όχι όμως για τον Παρατηρητή του ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΥ, που μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώνει λεκτικές ικανότητες και εκφράσεις προσώπου, ήχους φωνής, στάση σώματος, προτιμήσεις, τρόπους επικοινωνίας, σεξουαλικές κατευθύνσεις, Πνευματικές ενασχολήσεις καθώς και όλα τα άλλα σημάδια που έχουμε φτάσει να θεωρούμε ότι υποδεικνύουν, Λογική, Αισθήσεις και Συναισθήματα της ύπαρξης Ζωής που βιώνουμε, όπως την ξέρουμε εμείς και υποθέτουμε λανθασμένα, ότι είναι ίδια και στους Ε.Ψ. κάτι που απέχει παρασάγγας από την αλήθεια.

Ο Boris Mouravieff λέει ότι: «Υπήρχαν αρχικά δύο φυλές που εξελίχθηκαν στη γη και αυτές οι δύο φυλές, ενώ είναι σωματικά σχεδόν ταυτόσημες, ήταν πολύ διαφορετικές από άποψη ψυχής και συνειδητότητας. Φαίνεται ότι μόνο η μία είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει μια ανώτερη και ολοκληρωμένη ψυχή σε αυτή τη ζωή, σε σύγκριση με την άλλη, που είναι «άδεια δοχεία» και ήταν προορισμένοι να περιμένουν άλλη μια «στροφή του τροχού» ή του «κοσμικού κύκλου». Η Αδαμική φυλή είναι η φυλή που υπέστη την Πτώση, δηλ. το κόψιμο των Ανώτερων Ενεργειακών Τσάκρα, πράγμα που σήμαινε τη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ των υψηλότερων κέντρων, τα οποία δίνουν πρόσβαση στην ανώτερη γνώση/συνειδητότητα και την άφησε με πρόσβαση μόνο στα χαμηλότερα κέντρα τα οποία διέπουν τη φυσική ύπαρξη και αυτή η πτώση άφησε και τον Αδαμικό άνθρωπο στην ίδια «παιδική χαρά» με τον Προ-Αδαμικό άνθρωπο, στην πραγματικότητα κάνοντας μας όλους Ε.Ψ. μέχρι να μάθουμε πώς ν’ αναπτύξουμε την ψυχή μας ή να την χάσουμε από την συγκατοίκηση μας με στους Προ-Αδαμικούς»

Για να καταλάβουμε τι λέει ο Mouravieff, για τις δύο φυλές, «Προ- Αδαμικές» και «Αδαμικές» είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσουμε την περιγραφή του Cleckley για τον τρόπο με τον οποίο μια Ε.Ψ. όπως αναφέρεται παραπάνω, συγκρίνεται με ένα έμψυχο ανθρώπινο πλάσμα. Αυτό το κάτι που λείπει από τον Ε.Ψ. συνδέεται με τη δυνατότητα κάποιου να έχει επαφή με τα υψηλότερα ενεργειακά κέντρα. Ο Mouravieff προσεγγίζει το θέμα των Ε.Ψ. με βιβλικό τρόπο και αυτό είναι λίγο άβολο (για όσους δεν έχουν σε εκτίμηση την Βίβλο κι εγώ μαζί στους, αφού γράφτηκε από τις Οργανικές Πύλες και μας εγκλώβισε όλους στην παράνοια) παρ’ όλα αυτά συνοψίζοντας, η ουσία είναι ότι, οι Προ-Αδαμικοί ανθρώπινοι τύποι δεν έχουν «ψυχή» ούτε καμία δυνατότητα ν’ αποκτήσουν. Αυτό είναι σίγουρα συγκλονιστικό, αλλά έχουν υπάρξει πρόσφατες ακαδημαϊκές συζητήσεις για το θέμα αυτό, με βάση αυτά που φαίνεται να είναι κλινικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, πράγματι, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι μόνο «μηχανικοί» και δεν έχουν καθόλου «εσωτερικό» ή «ανώτερο εαυτό».

Ο Γκουρτζίεφ μίλησε γι’ αυτό και το ίδιο έκανε και ο Δον Χουάν Μάτους στον Καστανέντα και ο Κρισναμούρτι και πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι και ποιητές. «Ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που συναντάμε στον δρόμο, είναι άνθρωποι κενοί ψυχικά, στην πραγματικότητα είναι ήδη νεκροί. Είναι ευτύχημα για εμάς που δεν τους βλέπουμε και που αυτοί δεν το γνωρίζουν. Αν ξέραμε τον αριθμό των ανθρώπων που είναι πραγματικά νεκροί και τι αριθμός αυτών των νεκρών ανθρώπων κυβερνούν τις ζωές μας, θα ‘πρεπε να τρελαθούμε από φρίκη» Γ. Ι. Γκουρτζίεφ

Αυτό είναι Ζωή

Προσπαθώντας να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε αυτές τις ομολογουμένως συγκλονιστικές πληροφορίες, είναι απολύτως απαραίτητο να ορίσουμε τι είναι Ζωή, με τρόπο μετρήσιμο και κατανοητό. Πως ξεχωρίζουμε ένα Ε.Ψ. ένα άψυχο οργανικό ον, από ένα έμψυχο πλάσμα, πως ξεχωρίζουμε το ζωντανό ον από το νεκρό; Πως ξέρουμε ότι κάτι είναι ζωντανό; Τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας Ζωή; Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι η Ζωή για να είμαστε ικανοί να ξέρουμε πότε αυτή δεν υπάρχει. Η απάντηση είναι: Ξέρουμε πως κάτι είναι ζωντανό επειδή κινείται, η Ζωή είναι Κίνηση. Η κίνηση είναι μια ουσιαστική ιδιότητα του ζωντανού αφού στην νεκρή ύλη δεν υπάρχει κίνηση.

Αλλά υπάρχουν πολλά είδη κίνησης. Ο μηχανισμός του ρολογιού κινείται, η μηχανή του αυτοκινήτου κινείται. Μια Ε.Ψ. κινείται. Φανερά η κίνηση της Ζωής είναι εντελώς διαφορετική από την μηχανιστική κίνηση της ανακύκλωσης. Έτσι φτάνουμε στην επόμενη σημαντική ερώτηση. Τι ξεχωρίζει την κίνηση της Ζωής από την μηχανική κίνηση; Ήταν ο Wilhelm Reich που ανακάλυψε την ειδική φόρμουλα που ξεχωρίζει το ζωντανό από το νεκρό, που ξεχωρίζει το έμψυχο ζωντανό πλάσμα από τον άψυχο «Απαθή». Εξέφρασε αυτή την ειδική φόρμουλα Ζωής με τον εξής τρόπο. Ειδική τετραφασική φόρμουλα Ζωής: Ένταση – Φόρτιση- Εκφόρτιση- Χαλάρωση

Αυτή είναι η φόρμουλα της Ζωής και είναι χαρακτηριστική για ολόκληρο το βασίλειο της ζωής. Κάθε ζωντανός οργανισμός από την αμοιβάδα, μέχρι την φάλαινα εκφράζει αυτό το βασικό τετραφασικό παλμικό ρυθμό της ζωής. Αυτή η βασική φόρμουλα της ζωής [Ένταση – Φόρτιση- Εκφόρτιση- Χαλάρωση] μπορεί να παρατηρηθεί με το μικροσκόπιο στα πιο μικροσκοπικά πλάσματα. Όταν αυτή η θεμελιώδης έκφραση Ζώσης Ζωής σταματήσει, η ίδια η ζωή σταματά. Η τετραπλή αυτή αλληλουχία της φόρμουλας της Ζωής έχει πολλούς ρυθμούς. Οι Παλμικές της εκφράσεις συμβαίνουν πιο γρήγορα ή πιο αργά σε μεμονωμένα κύτταρα, όργανα και στα διάφορα είδη της Ζωής.

Στον Ζωντανό οργανισμό Ζωή είναι Παλμός μέσα σε μια μεμβράνη!

Αντιμετωπίζουμε δύο σημαντικά ερωτήματα που γεννιούνται από την μελέτη της σημασίας και της γενικότητας της ανακάλυψης από τον Reich της «Ζωικής Φόρμουλας». Αν αυτή η «Ζωική Φόρμουλα» είναι βασική σε όλο το βασίλειο του ζωντανού, τι προκαλεί τους παλμούς που εκφράζονται σαν Ένταση – Φόρτιση – Εκφόρτιση – Χαλάρωση, δηλ. με απλά λόγια ρωτάμε για την Ταυτότητα της Δύναμης που Κινείται, Δημιουργεί και Συντηρεί την Ζωή. Μπορεί να γίνει ορατή, αισθητή και αντικειμενικά επιβεβαιώσιμη; Αν αυτό γίνεται, γιατί αυτή η Δύναμη δεν αναγνωρίσθηκε τόσες χιλιάδες χρόνια;

Στο ανθρώπινο ον η Ζωική Δημιουργία εκφράζεται πολύ έντονα, μέσα από το «γενετήσιο αγκάλιασμα» του θηλυκού με το αρσενικό, αυτή η «εκφραστική γλώσσα του ζωντανού» υπάρχει στο σύμπαν μας στην άβια (μη ζωντανή) ατμόσφαιρα. Υπάρχει επίσης στα γεννητικά κύτταρα και στο βρέφος, παιδί και έφηβο, πολύ πριν αναπτυχθούν οι σεξουαλικές αναπαραγωγικές λειτουργίες. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι η «τετραφασική φόρμουλα Ζωής» ανακαλύφθηκε από τον Reich, μόνο μετά από παρατεταμένη κλινική έρευνα των γενετήσιων λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού, που οδήγησε στην ανακάλυψη της «λειτουργίας του οργασμού» [1] μέχρι το έργο του Reich, η ανθρώπινη γνώση της Δημιουργικής Λειτουργίας του Οργανισμού, είχε -σκόπιμα ή μη- διαστρεβλωθεί και καταπιεστεί, είτε παρερμηνευόταν παράλογα μυστικιστικά, δογματικά θρησκευτικά ή μηχανιστικά. Εδώ βρίσκει κανείς όλο το μαρτύριο των πρωτοπόρων για Ορθολογικό [δηλ. υγιή] σεξολογικό διαφωτισμό.

Με απλά λόγια ο άνθρωπος με το να μεταχειρίζεται την φυσική γεννητικότητα του σαν τον ίδιο τον «Διάβολο» καταδίκασε τον εαυτό του σε μια αληθινή κόλαση επί γης και ναι, σε αυτό πρωτοπόρες είναι κάθε λογής θρησκείες, αφού κατά κανόνα αποτελούνται από Ε.Ψ. Η ανακάλυψη ότι η βασική Βιολογική ΦΥΣΙΚΗ Σεξουαλική Έκφραση του ανθρώπινου ζώου εξέφραζε ταυτόχρονα την ειδική φόρμουλα της «Ζώσας Ζωής» έγινε δεκτή με την αναμενόμενη αποφυγή, σιγή, καλυμμένη κι ανοιχτή εχθρότητα. Να γίνει ξεκάθαρο εδώ, ότι μιλώντας για «ΦΥΣΙΚΗ Σεξουαλική Έκφραση» αυτή είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, με την δευτερογενή, διεστραμμένη και πορνογραφική έκφραση των Ε.Ψ. άλλωστε αυτή ακριβώς η πορνογραφική διαστροφή είναι ένα από τα κύρια και πλέον αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά στους. Όταν ο Reich ανακάλυπτε και περιέγραφε τον «ανακλαστικό οργασμό» όχι μόνο περιέγραφε μια βασική έκφραση της «Ζώσας Ζωής» αλλά ταυτόχρονα έδειξε το τεράστιο μέγεθος και την αιτία της αυτοδιαιωνιζόμενης κόλασης στους ανθρωπότητας.

Η Πρωταρχική Κινητήρια Δύναμη

Τι είναι αυτό που ωθεί τον ανθρώπινο οργανισμό στο να εκφράζει τη ειδική τετραφασική φόρμουλα Ζωής και του έρωτα; Στην αρχή ο Reich πίστευε ότι δούλευε με κάποιο τύπο βιοηλεκτρικής ενέργειας, που δρα στο σώμα. Μετά από παρατεταμένη έρευνα είδε ότι η βιολογική ενέργεια η υπεύθυνη για την Ζωή, ήταν στην πραγματικότητα διαφορετική από οποιαδήποτε ενέργεια, είχε ανακαλυφθεί μέχρι τότε. Ονόμασε αυτή την ενέργεια «ΟΡΓΟΝΗ» και βρήκε ότι αυτή είναι η Ζωική Ενέργεια, που υπάρχει στην ατμόσφαιρα σαν κοσμική αρχέγονη ενέργεια. Πλούσια αρθρογραφία για την οργόνη βρίσκεται στο www.orgonodrome.gr [2] και σε αυστηρά επιλεγμένα βιβλία και ιστότοπους, αφού η μυστικιστική προπαγανδιστική παραπληροφόρηση και η ηλιθιότητα είναι σταθερό δεδομένο της «Απόκρυψης του Ολοφάνερου» στους Ε.Ψ.

Συγκινησιακή Πανούκλα

Έρημος δεν είναι η εξωτερική έρημος, αλλά η εσωτερική, συναισθηματική έρημος του ανθρώπου.

Αυτή η εσωτερική έρημος είναι κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ε.Ψ. αφού δεν διαθέτουν τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα, από το «κέντρο Ιερού» και πάνω, μόνο οι πιο ανεπτυγμένοι από αυτούς μπορούν να φτάσουν μέχρι το κέντρο «Ηλιακού πλέγματος» και μάλιστα το θεωρούν ψευδώς ως το ανώτερο, όντας ανίκανοι να αντιληφθούν τα πιο πάνω. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που βλέπουμε τόση παράνοια και παραπληροφόρηση σε πνευματικά θέματα, αφού προσεγγίζονται με κατώτερα κέντρα αντίληψης.

Η δημιουργία της ερήμου στην φύση, αντιστοιχεί στην δημιουργία των συναισθηματικών ερήμων στα παιδιά πριν και μετά την γέννηση τους στην διάρκεια των αιώνων και πολύ πέρα από την γραπτή ιστορία στους ανθρωπότητας. Βάλε σε αυτή την ερημωτική εξέλιξη, τις κλειτοριδεκτομές, την καταπίεση και τον εκφυλισμό της Φόρμουλας της Ζωής και οι απαντήσεις έρχονται αυτόματα για τον εκφυλισμό του ανθρώπινου ζώου και την επιταχυνόμενη αντιεξέλιξη του σε μαϊμού, άλλωστε καθόλου τυχαίο δεν είναι που οι ερπετοειδείς επικυρίαρχοι μας αποκαλούν «μαϊμούδες» Αμφότερες, η εσωτερική και η εξωτερική έρημος βασίζονται στην διαδικασία της συρρικνώσεως και τον θάνατο της ζωτικότητας και την ακινητοποίηση της βιολογικής ενέργειας.

Αυτή είναι η «ΕΡΗΜΩΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» που αναφέρει ο Wilhelm Reich. Τώρα είμαστε εξοικειωμένοι με τον όρο Συναισθηματική Πανούκλα, εν συντομία Σ.Π. Έχουμε βιώσει την θανατηφόρα, Σ.Π. στις ανθρώπινες δραστηριότητες τους, δύο παγκόσμιους πολέμους σε μια γενιά, με εκατοντάδες εκατομμύρια σκοτωμένων ή τραυματισμένων και πολλά εκατομμύρια καταδικασμένους στην πείνα και την φτώχεια κάτω από τον ζυγό των ερημωμένων ψυχών, των Ε.Ψ.

Ο Reich και τα «παιδιά του μέλλοντος»

«Ο μιασματικός χαρακτήρας δείχνει τον ίδιο τύπο συμπεριφοράς. Ρουφάει τους χυμώδεις, συναισθηματικά πλούσιους ανθρώπους και τους στερεί την δύναμη τους, όπως κάνει το παράσιτο της ταινίας στον ξενιστή του. Αλλά στο τέλος χάνεται με τον ξενιστή του. Από εδώ μέχρι τα κοινωνιολογικά συμπεράσματα που αφορούν τις μυστικές δυναμικές της πολιτικής δικτατορίας είναι το μόνο λογικό βήμα. Από εδώ επίσης μια γέφυρα μπορεί να κτιστεί προς την κατανόηση της συνδέσεως μεταξύ της ΕΡΗΜΩΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ στον πλανήτη μας και των επισκεπτών από το εξωτερικό διάστημα. Αυτοί οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την φρέσκια κοσμική ενέργεια για την κίνηση τους και ξεφορτώνουν την σκουριά DOR στην ατμόσφαιρα μας. Εάν αυτό γίνεται εσκεμμένα η κατά λάθος δεν έχει σημασία όσον αφορά την επίπτωση πάνω στην ζωή» Wilhelm Reich

Ο Reich προείδε την ολοκληρωτική καταστροφή της Ζωής πάνω στην Μητέρα Γη διαφαινόμενη στον ορίζοντα, εκτός εάν η ενέργεια DOR μπορούσε πάλι να αντιστραφεί σε OR, την Ενέργεια της Ζωής. Η μη ανοχή των υγειών – λογικών συναισθημάτων μπορεί να αντιμετωπισθεί με έναν από τους δύο τρόπους:

Αυτός με την νευρωτική αντίδραση την γυρνά εναντίον του εαυτού του, με ασφυκτική ανησυχία, φόβο και με τα βαθύτερα αισθήματα και επιθυμίες να καταπιέζονται. Σαν αποτέλεσμα, αυτό το όν, σκοτώνει την ζωή μέσα του και υποφέρει μια περιορισμένη και στενάχωρη ύπαρξη. Αυτό φαίνεται για παράδειγμα όταν κάποιος ανέχεται δυστυχείς κι επιφανειακές σχέσεις ή συμβιβάζεται με μια άδεια μηχανιστική δουλειά, αντί για μια δημιουργική γεμάτη χαρά εργασία. Στην πραγματικότητα είναι ο Ε.Ψ. που αρνείται μια Νέα Αλήθεια, γιατί απλώς δεν διαθέτει την απαιτούμενη Ενέργεια για οτιδήποτε νέο και υγιές, δηλ. ΛΟΓΙΚΟ.

Σε αντίθεση, η αντίδραση της Σ.Π. είναι όταν το ον είναι υποχρεωμένο να καταπνίξει, να σκοτώσει, ή να καταστρέψει οποιονδήποτε ή οτιδήποτε έξω από τον εαυτό του, που υποδαυλίζει τα ανυπόφορα, αυθόρμητα συναισθήματα. Έτσι οποιεσδήποτε ελεύθερες και αυθόρμητες ιδέες, συναισθήματα, εργασία και επεκτατικά αισθήματα που κυρίως συνοψίζονται από γνήσια αγάπη και γλυκιά υγιή σεξουαλικότητα προκαλούν ανησυχία και γίνονται το αντικείμενο μίσους της Συναισθηματικής Πανούκλας. Αυτό το είδος αντίδρασης δείχνεται με απλό τρόπο και ζωντανά στην ταινία A Little Romance (1979) σε μια σκηνή στην οποία ένα ζευγάρι έφηβοι ένα αγόρι και ένα κορίτσι χαίρονται αθώα ο ένας την συντροφιά του άλλου και επιφέρουν έντονα βλέμματα αποδοκιμασίας από μια ηλικιωμένη γυναίκα που περιμένει το τραίνο.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι αντιδράσεις της Σ.Π. είναι κοινές και μπορούν να συμβούν στον καθένα. Κυμαίνονται από ελάσσονες μέχρι σοβαρές αντιδράσεις. Όταν μια ιδιαίτερα άσχημη μέρα, θελήσατε να πνίξετε τον τύπο που μπαίνει στο γραφείο σφυρίζοντας χαρούμενα κι ευτυχισμένος. Όταν βρίσκεσθε σε μια κατάσταση «συρρίκνωσης» θέλετε να σταματήσετε την κατάσταση «διαστολής» που βλέπετε στους άλλους. Εάν το κρατήσετε στον εαυτό σας είναι μια αντίδραση του Ανθρωπάκου. Εάν αντιδράστε διαπροσωπικά, κοινωνικά τότε βρίσκεσθε σε μια αντίδραση Σ.Π. Αν και αυτό φαίνεται σαν μικρό παράδειγμα, διαγράφει σε μικρή κλίμακα το ίδιο συναισθηματικό κίνητρο που βρίσκεται πίσω από πιο ακραίες καταστροφικές αντιδράσεις. Κρατήστε ότι:

«Συρρίκνωση» θυμός, φωνές, φόβος, αγωνία, απελπισία, εχθρότητα [φανερή και καλυμμένη] πανικός, απάθεια και θάνατος.

«Διαστολή» χαρά, γέλιο, ενθουσιασμός, πάθος, στοργή, επικοινωνία, πνευματικότητα ακόμη και συντηρητισμός σε λογική μορφή και Ζωή.

Οι περιπτώσεις της Σ.Π. μπορεί να κυμαίνονται σε κοινά επεισόδια, από μικροπρεπή ζήλεια, κουτσομπολιά και συκοφαντία που είναι αυτοπεριορισμένα, μέχρι θανατηφόρα ξεσπάσματα που μπορεί να είναι τοπικά γεωγραφικά, όπως η γενοκτονία στην Βοσνία, στο Βιετνάμ ή την Ρουάντα, ή εκτεταμένα χρονικά όπως ο Ναζισμός και ο Κομμουνισμός, επίσης τα σοβαρά, οξεία και μεγάλης κλίμακας ξεσπάσματα ανάμεσα στους Ισλαμιστές φανατικούς της Μέσης Ανατολής ή παλαιότερα στους Χριστιανούς της αγάπης και του φωτός, που έστησαν τα βάναυσα στρατόπεδα συγκέντρωσης γενοκτονίας-εθνοκάθαρσης και θανάτου στην Σκυθόπολη [3] όπου εξολόθρεψαν 25 εκατομμύρια Έλληνες κι Εθνικούς.

Η μεγαλύτερη όμως γνωστή γενοκτονία – εθνοκάθαρση που συνέβη ποτέ στην πλανήτη, αλλά και ταυτόχρονα η λιγότερο συζητημένη [γιατί άραγε] είναι αυτή των Ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικανικής Ηπείρου. Συνολικά από τα πρώτα χρόνια της «ανακάλυψης» της Αμερικής, μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, πάνω από 180.000.000 Ιθαγενείς Ινδιάνοι εξοντώθηκαν. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ιθαγενών στην Βόρεια Αμερική το 1919 έφτανε τους 400.000, μόλις 18 με 19 εκατομμύρια λιγότεροι σε σύγκριση με το 1492, όπως αναφέρει το Ethical Canons and Scientific Inquiry (Genocide of Native Americans). Ο David Stannard στο βιβλίο του, American Holocaust, (1992, σ. 74-75, s.151), κάνει λόγο για 100 εκατομμύρια ανθρώπους που εξοντώθηκαν συνολικά, μεταξύ αυτών γύρω στα 18 εκατομμύρια σε περιοχές του Βόρειου Μεξικού, ενώ οι θάνατοι που συνδέονται με το εμπόριο δουλείας Ιθαγενών υπολογίζονται στα 28 εκατομμύρια.

Όπως όλα δείχνουν, οι Ιθαγενείς Ινδιάνοι πλήρωσαν πολύ ακριβά το προνόμιο που είχαν να κατοικούν σε πλούσια εδάφη που τα ήθελαν οι Οργανικές Πύλες και η Συγκινησιακή Πανούκλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, οι Ιθαγενείς Ινδιάνοι μπορούσαν να ΒΛΕΠΟΥΝ, άρα το αλλόκοσμο DNA είναι ολοφάνερο στα μάτια τους, οι σημερινοί Ινδιάνοι των τσιμεντουπόλεων είναι εκφυλισμένοι από τις επιμειξίες κι άρα ανίκανοι για το ΒΛΕΠΕΙΝ.

Εάν κάποιος έχει προσβληθεί από Σ.Π. δεν μπορεί να αφήσει τους άλλους ήσυχους. Από πού προέρχεται η ενέργεια γι’ αυτήν την αντίδραση; Η καταστρεπτική συμπεριφορά ξεκινά από ένα τέρμιναλ – ον, που είναι ο καταλύτης. Το προσβεβλημένο ον είναι υποχρεωμένο να καταπνίξει ή να καταστρέψει τους ανθρώπους ή πράγματα στο περιβάλλον που του κεντρίζουν αφόρητα συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα περιλαμβάνουν ανεκπλήρωτες επιθυμίες που καταλήγουν σε αφόρητη ανησυχία, απογοήτευση, θυμό και τελικά δολοφονική οργή απέναντι σ’ αυτούς που τα υποδαυλίζουν και τα ξεσηκώνουν.

Αυτός ο καταναγκασμός για καταστροφή, είναι ένα είδος ψευδούς συναισθηματικής άμυνας γι’ αυτό το ον και αυτή είναι η ουσία της Σ.Π. Η καταστροφική τάση είναι παγκόσμια ανάμεσα στα ανθρώπινα ζώα, διότι σχεδόν όλα τα ανθρώπινα ζώα, είναι θωρακισμένα, πράγμα το οποίον τα εμποδίζει να εκτονώσουν πλήρως την «Ζωική Ενέργεια» τους με ικανοποιητικό υγιή τρόπο. Μπορεί να φαίνεται τόσο προφανές που να μην χρειάζεται να ξαναειπωθεί ότι: Η βάση της υγείας είναι η γνήσια λογική ικανοποίηση. Η γνήσια λογική ικανοποίηση είναι η βάση των υγειών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων επίσης. Αυτή η παρατήρηση είναι η βάση των αρχικών ανακαλύψεων του Reich τις οποίες διατύπωσε σαν την αρχή της λειτουργίας του οργασμού. Δεν είναι απλώς η σεξουαλική δραστηριότητα που καθορίζει την υγεία αλλά κατά πόσον είναι «ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα».


Εάν κάποιος είναι γνήσια ικανοποιημένος, ασχολείται ζηλόφθονα με το τι κάνουν οι άλλοι;

Εάν είναι ευτυχής και ικανοποιημένος ο ίδιος αισθάνεται ευχαρίστηση να βλέπει έναν άλλο άνθρωπο ευτυχισμένο, στο σημείο που ο άνθρωπος τον ενδιαφέρει και είναι σίγουρο ότι δεν θα διαταραχθεί από την ευτυχία του άλλου. Βρίσκεται σε κατάσταση «Διαστολής» και δεν τον ενοχλεί να βρίσκεται με ανθρώπους ή καταστάσεις ή γεγονότα, στην ίδια κατάσταση με αυτόν. Από την άλλη πλευρά, το ανικανοποίητο ανθρώπινο ζώο, αισθάνεται κάτι διαφορετικό, όταν βρίσκεται σε επαφή με ένα ευτυχισμένο ικανοποιημένο άτομο.

Μπορεί να αισθάνεται την επιθυμία να έχει την ίδια ευτυχία, ή λύπη από την ανικανότητα του, ζήλεια κι απογοήτευση που δεν την έχει, κατόπιν θυμό, δυσαρέσκεια και άγχος από τη διέγερση που ανακινείται μέσα του, από αυτή την ανικανότητα του να είναι και να αισθανθεί ευτυχία, δηλ. «Διαστολή» όντας εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση «συρρικνώσεως» Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι (Reich 1949) που κάποιος μπορεί να χειριστεί αυτά τα συναισθήματα, στην παρουσία κάποιου που είναι ευτυχής και ικανοποιημένος, όταν ο ίδιος δεν έχει αυτά τα συναισθήματα. Σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να δούμε μια μίξη αυτών.

1. Υγιής αντίδραση: Προσπάθεια για την ικανοποίηση του εαυτού του και να ξεπεράσει οτιδήποτε τον εμποδίζει από το να έχει αυτή την ικανοποίηση.

2. Νευρωτική αντίδραση: Καταπνίγει η αποτρέπει την ανησυχία, από το να πατάξει τον εαυτό του για να αποτρέψει την ανυπόφορη ανησυχία, π.χ. να θωρακισθεί για να μπλοκάρει τα ανυπόφορα συναισθήματα.

3. Αντίδραση Σ.Π: Προσπάθεια να καταστρέψει και να σκοτώσει οτιδήποτε έξω από τον εαυτό του που υποδαυλίζει ανυπόφορα συναισθήματα, π.χ. να καταστρέψει την πηγή της ανυπόφορης διεγέρσεως.

Η διαφοροποίηση μιας νευρωτικής αντίδρασης και μιας αντίδρασης της Σ.Π. δεν είναι απόλυτη. Οποιαδήποτε κατάσταση είναι ένα μίγμα υγειών, νευρωτικών αντιδράσεων Σ.Π.

“Αντιμέτωποι με τη Συγκινησιακή Πανούκλα” Wilhelm Reich

«Πάντα, σ’ όλη μου τη ζωή, αγαπούσα τα μωρά, τα παιδιά και στους νέους κι αυτά το ίδιο πάντα μ’ αγαπούσαν και μ’ ένιωθαν. Τα μωρά μου χαμογελούσαν γιατί είχα μαζί τους μια βαθιά επαφή και πολλές φορές, παιδιά δυο και τριών χρόνων γίνονταν σκεφτικά και σοβαρά μόλις με κοίταζαν. Ήταν αυτό ένα από τα μεγάλα και ευτυχή προνόμια που είχα στη ζωή μου και θέλω να εκφράσω κατά κάποιο τρόπο την ευγνωμοσύνη μου για τούτη την αγάπη που μου χάρισαν οι μικροί μου φίλοι. Είθε η μοίρα και ο μεγάλος ωκεανός της ζωντανής ενέργειας, απ’ όπου ήρθαν κι όπου αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν, να τους ευλογήσουν με ευτυχία, ευδαιμονία κι ελευθερία στη ζωή τους. Ελπίζω να ‘χω συμβάλλει κι εγώ αρκετά στη μελλοντική τους ευτυχία» Wilhelm Reich

Ήμουν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο των υγιών παιδιών, παρ’ όλο που δεν ήξερα πότε και με ποια μορφή θα έκαναν την εμφάνισή τους, κάτω από αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες. Όταν πήρα μέρος στο πρόγραμμα, είχα ορισμένες σίγουρες γνώσεις για τη φύση της Σ.Π. Οι γνώσεις αυτές είχαν ως επίκεντρο τους τα ακόλουθα δεδομένα:
Η Σ.Π. δεν είναι μια έκφραση συνειδητής κακοβουλίας ή εσκεμμένης βαναυσότητας, η δομική φύση της πανούκλας κάνει τις συνέπειές της πολύ πιο επικίνδυνες. Η Σ.Π είναι ένα χαρακτηρολογικό γνώρισμα, όπως η καθαριότητα, η εργατικότητα, η ειλικρίνεια. Είναι μια βιοπαθητική συμπεριφορά που εξωτερικεύεται στις ανθρώπινες σχέσεις. Η ενεργειακή πηγή των αντιδράσεων της Σ.Π. είναι βασικά η σεξουαλική φρούδευση σε συνδυασμό με την έντονη επιθετικότητα.

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από Σ.Π, ενεργούν έχοντας την υποκειμενικά ακλόνητη πεποίθηση ότι υπηρετούν κάποιο «καλό σκοπό». Το κάψιμο των μαγισσών στο Μεσαίωνα, η θανάτωση των Εβραίων στους χιτλερικούς θαλάμους αερίων στην Ευρώπη του εικοστού αιώνα, οι τουφεκισμοί και οι απαγχονισμοί των πολιτικών αντιπάλων από τους ερυθροφασίστες, οι διωγμοί των Νέγρων στο νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, η θανάτωση των χηρών στην παλιά Ινδία, ο εγκλεισμός των νέων σε αναμορφωτήρια επειδή έρχονται σε σεξουαλική επαφή, η καταδίκη αθώων ανθρώπων από εισαγγελείς με υπερβολικό ζήλο, η ενοχοποίηση έντιμων ανθρώπων επειδή θεωρούνται επικίνδυνοι για ορισμένα συμφέροντα, η ανηλεής τιμωρία των παιδιών που κάνουν γενετήσια παιγνίδια, η επίθεση μιας χώρας εναντίον μας άλλης με το πρόσχημα της άμυνας, η κατασυκοφάντηση κάποιου που προσφέρει πολλά μόλις πάψει να προσφέρει, η απόσπαση χρημάτων από ένα άντρα που χωρίζει από τη γυναίκα του, οι κακοήθεις συκοφαντίες, όλες αυτές οι ανθρώπινες ενέργειες εκτελούνται με τη βαθιά πεποίθηση πως υπηρετούν ένα καλό σκοπό.

Η μεταμφίεση δεν είναι συνειδητή, είναι όμως καλά εκλογικευμένη. Όλες οι αντιδράσεις της ανθρώπινης κόλασης κατευθύνονται βασικά εναντίον των φυσικών εκδηλώσεων της ζωής. Εκείνο που προκαλεί το μίσος και την καταστροφή στο θωρακισμένο ανθρώπινο ζώο, είναι ο αυθορμητισμός και η πλαστικότητα των Ζωικών εκδηλώσεων. Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από Σ.Π και ενεργούν με βάση αυτήν, είναι γενικά πολύ προικισμένοι. Τα ταλέντα τους, ωστόσο, δεν ωρίμασαν σιγά-σιγά, για να γίνουν π.χ. πολύμοχθα έργα τέχνης, επιστήμης ή τεχνολογίας.

Είναι ταλέντα εξαμβλωματικά, που βιάζονται να επωφεληθούν από τις πολυάριθμες κοινωνικές καταστάσεις που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη επιφανειακή, οικονομική ή πολιτική επιτυχία, με τη λιγότερη προσπάθεια. Έτσι, η τεράστια στρατιά των οπαδών και των ηγετών των ανορθολογικών κινημάτων και κοινωνικών ομάδων της κοινωνίας, επανδρώνεται από επίπεδους συγκινησιακά ανθρώπους, που νιώθουν ισχυρές παρορμήσεις για δράση. Η κακοήθεια των εξαμβλωματικών ιδιοφυϊών σαν του Χίτλερ ή του Στάλιν, αναπτύσσεται από τέτοιους χαρακτήρες.

Το βιοενεργειακά ισχυρό άτομο και όχι το ασθενές, είναι που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκφυλιστεί από την συμπεριφορά της Σ.Π. Κάτω από αυτή την ολίσθηση στο κακό, υπάρχει μια έντονη αίσθηση της ζωής, με μια το ίδιο ισχυρή ανάσχεση των ζωικών εκδηλώσεων. Αυτός ο ειδικός συνδυασμός βρίσκεται στη βάση κάθε αντίδρασης της Σ.Π. Η έλξη που ασκούν στις ανήμπορες ή ανίσχυρες ανθρώπινες δομές αυτοί οι ισχυροί, αλλά φρουδευμένοι βιοπαθητικοί, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ασκεί η υγιής ζωή και η φυσική συμπεριφορά. Αυτό μοιάζει να είναι παράδοξο. Γιατί το κακό, το επιφανειακό, το στρεβλωμένο, να ασκεί πολύ μεγαλύτερη επιρροή από το φυσικό, το ήρεμο και το υγιές, παρ’ όλο που αυτό το τελευταίο είναι το καθολικό ιδεώδες;

Όλοι όσοι έζησαν και εργάστηκαν μέσα στα πλαίσια της οργονομικής σκέψης, έχουν παρατηρήσει αυτό το παράδοξο. Τα παιδιά συνταυτίζονται πολύ πιο γρήγορα και πιο ολοκληρωτικά με πράγματα αρρωστημένα και βίαια, μορφασμούς, βρωμόλογα, πιστολίδια, φτυσίματα, κλπ. Παρά με την ήρεμη, βαθύτερη, απλή, φυσική συμπεριφορά. Αν ένας μέσος άνθρωπος είχε να διαλέξει ανάμεσα στη βαθιά σκέψη και σ’ ένα σκληρό ποδοσφαιρικό αγώνα, αναμφίβολα θα διάλεγε το δεύτερο. Η κλίση προς την επιφανειακότητα είναι γενική κι αυτό ακριβώς που ελκύει πιο πολύ το ανθρώπινο ζώο, είναι η επιφανειακότητα, η ευκολία και ο γρήγορος μεταβολισμός της αρρωστημένης ζωής. Είναι σαφές ότι αυτό δε συμβαίνει επειδή ο άνθρωπος νιώθει καλύτερα ή ζει πιο ευτυχισμένα ή πιο σίγουρα, όταν συνταυτίζεται με το επιφανειακό και το εύκολο. Η βαθύτερη κρυφή επιθυμία του είναι στραμμένη ακριβώς στο αντίθετο, στο φυσικό, στο ήρεμο, στο καλό, στην κατανόηση, με λίγα λόγια, σ’ αυτό που λέγεται «θεϊκό».


Η Σ.Π. εδώ και χιλιάδες χρόνια φαίνεται πάντα να υπερισχύει

Μόνο η εξαιρετικά ειδικευμένη χαρακτηροψυχανάλυση μπόρεσε να ανακαλύψει την κρυφή ερμηνεία αυτού του παράδοξου. Το φυσικό, το «θεϊκό» το «καλό» παραμένουν απρόσιτα, επειδή ο ανθρώπινος χαρακτήρας δεν είναι δομημένος σύμφωνα με τις ανάγκες του, αλλά σύμφωνα με την επιφανειακή, παρορμητική και άσκοπη ανορθολογικότητα. Οι διαδικασίες της φυσικής ζωής προκαλούν τις βαθύτερες επιθυμίες σε τέτοιο βαθμό, που γίνονται αφόρητες, επειδή δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Η Σ.Π. παρέχει μια διέξοδο από αυτό το δίλημμα. Παρέχει ένα ιδεώδες στο οποίο μπορεί κανείς να προσανατολιστεί, χωρίς να υποχρεωθεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Έτσι, μπορεί κανείς να παραμένει μέσα στο χάος, ενώ η ψυχή του θερμαίνεται από τη φλόγα των υψηλών ιδανικών, να παραμένει ένα σκουλήκι που σέρνεται θλιβερά πάνω στη γη, αλλά να έχει εθνική τιμή ή να κάνει «σταυροφορία» για το ένα ή το άλλο χαζό πράγμα.

Ένας από τους πιο τραγικούς και παράξενους παραλογισμούς είναι το ότι ο άνθρωπος είναι πρόθυμος να διακινδυνέψει τη ζωή του για μια εθνική ιδέα ή μια οποιαδήποτε σταυροφορία, ενώ μαζεύεται και δειλιάζει, όταν καλείται να υπερασπίσει την απλούστερη πεποίθηση για τη ζωή, την εργασία, τον έρωτα, τα παιδιά, την αλήθεια. Η έκταση αυτής της τυπικής ανορθολογικότητας της δομής του ανθρώπου μπορεί να μετρηθεί με την επιβράβευση και εκτίμηση που παρέχεται στα σπάνια εκείνα άτομα που υπερασπίζονται την αλήθεια, τον έρωτα, τη ζωή, το παιδί. Γιατί να σπανίζει τόσο το προφανές και αυτονόητο και το ανορθολογικό να είναι τόσο αχαλίνωτο, αν όχι λόγω της ανικανότητας των ανθρώπινων ζώων να ζήσουν την αλήθεια, τον έρωτα και τη ζωή; Αλλά, επίσης, από αυτή την αδυναμία αναδύεται το μίσος, όλο το ανθρώπινο μίσος εναντίον όλων εκείνων που είναι συνεπείς με τη φυσική ζωή.

Το θέμα του μίσους που στρέφεται εναντίον της ζωής είναι τεράστιο, περίπλοκο και έχει θιγεί ελάχιστα. Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αν μπορέσουμε να του ρίξουμε έστω και μια γενική ματιά. Από ό,τι γνωρίζω, καμιά επιστήμη, φιλοσοφία ή παιδαγωγική θεωρία δεν ασχολήθηκε ποτέ μ’ αυτό. Η αποφυγή και το μίσος κατά των αρχών στους ζωής είναι τα δυο σημαντικότερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Και ο όρος «ζωή» πρέπει να θεωρηθεί με την ευρύτερή του έννοια. Η ζωή αποτελείται όχι μόνο από στους πυρηνικές λειτουργίες της, τη γεννετησιότητα και τη joie de vivre, αλλά και από τις διαφορετικές θετικές λειτουργίες, όπως η αλήθεια, η ευθύτητα, η ανυπόκριτη φυσικότητα, η δημιουργικότητα, η παρέκκλιση από τα χιλιοπατημένα μονοπάτια του θωρακισμένου ανθρωπάκου.

Το βαθύ φονικό μίσος εναντίον κάθε ζωντανού

Είναι πολύ γνωστό και έχει πολλές φορές περιγραφεί έξοχα από τους συγγραφείς. Το πρόβλημα, δεν είναι η ύπαρξη του μίσους και η γνώση των λειτουργιών του, αλλά η πλήρης αδυναμία αυτών των δεδομένων να διεισδύσουν στον ανθρώπινο όχλο. Ούτε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί αυτό το μίσος δεν πέτυχε. Συνεπώς, ο κύριος στόχος μιας ορθολογικής, αποφασιστικής προσπάθειας να αντιμετωπισθεί η συγκινησιακή πανούκλα, πρέπει να είναι η παροχή του κατάλληλου εδάφους στην ανθρώπινη συνείδηση, όπου να μπορέσει να ευδοκιμήσει μια τέτοια γνώση και να ασκήσει την επιρροή της κατά της πανούκλας. Ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι οι αστείρευτες πηγές της ζωής μας, αυτές που πρέπει να την κυβερνούν» Wilhelm Reich «Τα Παιδιά του Μέλλοντος»

Ερημωτική Εξέλιξη «Saharasia» του James DeMeo

Είναι η μεγαλύτερη και η πλέον βαθειά επιστημονική μελέτη στην ανθρώπινη συμπεριφορά και την κοινωνική βία σε ολόκληρο τον πλανήτη που έχει γίνει ποτέ. Τα ευρήματα τα οποία συνοψίζονται στο βιβλίο καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη, από την πρώιμη προϊστορία έως τους μοντέρνους καιρούς, ενσωματώνοντας σε παγκόσμιους χάρτες μια πλήρη σάρωση του προτύπου ερευνητικών δεδομένων από τα πεδία της αρχαιολογίας και της ιστορίας. Επιπλέον μια εις βάθος διαπολιτισμική έρευνα και χαρτογράφηση των στοιχείων σε πάνω από 1.000 έντονα διαφορετικές ανθρώπινες κοινωνίες, από στάνταρντ βάσεις ανθρωπολογικών δεδομένων. Χρησιμοποίησε στάνταρντ διαπολιτισμικούς πίνακες αντιστοιχιών με πάνω από 60 μεταβλητές, συν γεωγραφική χαρτογράφηση και διαδικασίες τετραπλής τυφλής έρευνας για να εξασφαλίσει αντικειμενικότητα. Όλες οι βασικές παραδοχές αναλύονται εκ των προτέρων. Η εργασία περιλαμβάνει την δική του προσωπική έρευνα στις ερήμους της Μέσης Ανατολής και των Νοτιοδυτικών ΗΠΑ.

Μια αρχική περίοδος γενικά ειρηνικών κοινωνικών συνθηκών είναι ντοκουμενταρισμένη στην προϊστορία, αλλά με μεγάλη τάση προς τον πατριαρχικό – αυταρχισμό και έκδηλα βίαιες κοινωνικές συνθήκες στην περιοχή της Σαχαράσιας μετά από μια μεγάλη κλιματική αλλαγή, από τις συνθήκες των υγρών δασών προς τις σκληρές συνθήκες της ερήμου γύρω στο 4.000 με 5.000 π.κ.ε. Μεγάλες εποχές πολιτιστικής διαχύσεως που φαίνονται στους χάρτες, δείχνουν το πώς οι βίαιες πατριαρχικές – αυταρχικές, κατασταλτικές του sex και κακοποιήσεως των παιδιών συμπεριφορές, μεταφερθήκανε προς τα έξω από τις ΣαχαροΑσιατικές καταγωγές τους σε σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη.

Παρουσιάζει άγνωστα μέχρι σήμερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά σε ντουζίνες διαφορετικών ανθρώπινων συμπεριφορών, πιστεύω και κοινωνικούς θεσμούς αντιπροσωπευτικούς της ανθρώπινης βίας και πολεμικής επιθετικότητας, όπως η δουλεία, οι κάστες, οι ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων και η χαμηλή θέση της γυναίκας. Τα ευρήματα έχουν επαινεθεί, δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά, έχουν αναφερθεί κατ’ επανάληψη, αλλά γενικότερα έχουν λογοκριθεί από στους εκδοτικούς οίκους, τα ΜΜΕ και τους «μοντέρνους ακαδημαϊκούς» που εξακολουθούν να αγκαλιάζουν τις θεωρίες του προπατορικού αμαρτήματος και των βίαιων χρωμοσωμάτων. Καμία από αυτές τις θεωρίες δεν μπορεί να σταθεί στις νέες αποδείξεις που παρουσιάζονται από τον Prof. DeMeo στο βιβλίο του Saharasia.[4]

Οι περιοχές που είναι οι πιο απομακρυσμένες από την Σαχαρασία, η Ωκεανία και ο Νέος Κόσμος, βρέθηκε ότι διέθεταν τις πιο τρυφερές, αθωράκιστες, μητριαρχικές συμπεριφορές, οι οποίες υποστηρίζουν και προστατεύουν τους δεσμούς μεταξύ μητέρας-βρέφους και άντρα-γυναίκας. Μια συστηματική επισκόπηση αρχαιολογικών και ιστορικών δεδομένων οδηγεί στην άποψη ότι η πατριαρχία πρωτοεμφανίστηκε στην Σαχαρασία μετά το 4000 π.κ.ε. την εποχή της μεγάλης οικολογικής μεταβολής, από καταστάσεις όπου επικρατούσαν τα σχετικά υγρά λιβάδια και τα δάση, σε καταστάσεις άνυδρων ερήμων.

Εντοπίστηκαν τα πρότυπα διαμονής και μετανάστευσης των πατριαρχικών πληθυσμών, από τις προηγούμενες πατρίδες τους που βρίσκονταν μέσα στην Σαχαρασία, για να εξηγηθεί η μετέπειτα εμφάνιση της πατριαρχίας σε περιοχές που βρίσκονται έξω από την Σαχαρασία. Πριν από την εμφάνιση των καταστάσεων ξηρασίας μέσα στην Σαχαρασία, υπάρχουν πολλά στοιχεία υπέρ της πλατιάς διάδοσης της μητριαρχίας, αλλά στοιχεία που να υποδεικνύουν ύπαρξη πατριαρχίας εν γένει δεν υπάρχουν.

Η μητριαρχία αποτελεί την πρωιμότερη, αρχική και έμφυτη μορφή ανθρώπινης συμπεριφοράς και κοινωνικής οργάνωσης, ενώ η πατριαρχία, η οποία διαιωνίστηκε από κοινωνικούς θεσμούς που επέφεραν τραύματα, πρωτοεμφανίστηκε ανάμεσα στους πληθυσμούς του Homo Sapiens στην Σαχαρασία, υπό την πίεση της έντονης ερημοποίησης, της πείνας και της υποχρεωτικής μετανάστευσης. Οι ψυχολογικές απόψεις του Wilhelm Reich παρέχουν την κατανόηση του μηχανισμού με τον οποίο οι πατριαρχικές (θωρακισμένες, βίαιες, πανουκλιασμένες) συμπεριφορές έγιναν καθεστώς και συνεχίζονται πολύ καιρό μετά το αρχικό τραύμα.

Wilhelm Reich «Η Πηγή του Ανθρώπινου Όχι»

Όταν ένα παιδί γεννιέται, βγαίνει μέσα από μια ζεστή μήτρα θερμοκρασίας 37 βαθμών σ’ ένα περιβάλλον 18-20 βαθμών. Το σοκ της γέννησης … μεγάλο κακό. Μα θα μπορούσε να το αντέξει αν δεν γίνονταν τα υπόλοιπα. Μόλις βγει έξω, το σηκώνουν από τα πόδια και το χτυπούν στα πισινά. Το πρώτο καλωσόρισμα είναι ένα χαστούκι και το επόμενο, το παίρνουν από τη μητέρα- σωστά; Το παίρνουν από τη μητέρα. Θέλω να προσέξετε εδώ πέρα. Είναι κάτι που, ύστερα από εκατό χρόνια, θα φαίνεται απίστευτο. Το παίρνουν από τη μητέρα. Η μητέρα δεν πρέπει ούτε ν’ αγγίξει ούτε να δει το μωρό. Το μωρό που είχε επί εννιά μήνες σωματική επαφή σε πολύ υψηλή θερμοκρασία – πεδιακή δράση μεταξύ των δύο σωμάτων, ζέστη και θερμότητα – τώρα δεν έχει καμιά σωματική επαφή. Επίσης, πριν από έξι – εφτά χιλιάδες χρόνια, οι Εβραίοι καθιέρωσαν κάτι άλλο, την περιτομή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αυτό παραμένει ακόμα ένα αίνιγμα.

Πάρτε το καημένο το πέος, εντάξει; Πάρτε κι ένα μαχαίρι κι αρχίστε να κόβετε κι όλοι λένε πως δεν πονάει. Όλο λένε, «Όχι, δεν πονάει». Το καταλαβαίνετε; Αυτό, φυσικά είναι μια πρόφαση, ένα πρόσχημα. Λένε ότι τα έλυτρα των νεύρων δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα, κι ότι δεν έχει αναπτυχθεί ούτε η αίσθηση των νεύρων και ότι, το παιδί δε νιώθει απολύτως τίποτα. Μα αυτό λέγεται δολοφονία. Η περιτομή είναι από τα χειρότερα που μπορούν να γίνουν στα παιδιά. Όσο για το τι απογίνονται αυτά, δεν έχετε παρά να τους ρίξετε μια ματιά. Δεν μπορούν να σας μιλήσουν παρά μόνο να κλάψουν. Δεν μπορούν παρά να ζαρώσουν, να μαζευτούν, να αποτραβηχτούν στον εαυτό τους, μακριά απ’ αυτό τον άσχημο κόσμο. Τα λέω πολύ ωμά αλλά σίγουρα καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Να, λοιπόν, ποιο είναι το καλωσόρισμα: η απομάκρυνση από τη μητέρα, η μητέρα δεν πρέπει να δει το μωρό. Για είκοσι τέσσερις ως σαράντα οκτώ ώρες, φαΐ τίποτα- σωστά; Κόψιμο του πέους και ύστερα έρχεται το χειρότερο, το καημένο το παιδί, το μωρό, πασχίζει συνέχεια να τεντωθεί, να βρει κάποια ζεστασιά, από κάπου να πιαστεί. Πλησιάζει τη μητέρα κι αγγίζει τα χείλη του στη μητρική θηλή, τι γίνεται τότε; Η θηλή είναι κρύα ή δεν ορθώνεται ή δε βγάζει γάλα ή το γάλα της είναι κακό κι αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, δεν είναι μια περίπτωση στις χίλιες. Είναι κάτι γενικό, συνηθισμένο. Τι κάνει, λοιπόν, αυτό το μωρό; Πως αντιδρά σ’ αυτό; Πως μπορεί ν’ αντιδράσει βιοενεργειακά; Δεν μπορεί να ‘ρθει και να πει: «Άκου, υποφέρω πολύ, πάρα πολύ».

Δε λέει «όχι» με λόγια που να τα καταλαβαίνετε, αλλά πάντως η συγκινησιακή του κατάσταση αυτή είναι και εμείς οι οργονομιστές το γνωρίζουμε. Το ανακαλύπτουμε στους ασθενείς μας. Το ανακαλύπτουμε στη συγκινησιακή τους δομή, στη συμπεριφορά τους κι όχι στα λόγια τους. Οι λέξεις δεν μπορούν να το εκφράσουν. Εδώ, από το πρώτο κιόλας ξεκίνημα, αρχίζει να αναπτύσσεται το μίσος. Εδώ αρχίζει να αναπτύσσεται, το «όχι», το μεγάλο «ΟΧΙ» της ανθρωπότητας … κι ύστερα ρωτάτε γιατί ο κόσμος έχει τέτοια χάλια.

Η μοίρα του ανθρώπινου γένους θα διαμορφωθεί από τη χαρακτηροδομή των Παιδιών του Μέλλοντος. Οι μεγάλες αποφάσεις βρίσκονται στα χέρια τους και στις καρδιές τους. Αυτά θα αναλάβουν να βάλουν σε τάξη το χάος κι αυτό είναι κάτι που μας αφορά, εμάς που σήμερα ζούμε μέσα σ’ αυτό το μεγάλο χάος. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμιά ελπίδα; Υπάρχει. Ελπίδες υπάρχουν πολλές, φτάνει μόνο να επιστρατεύσουμε το θάρρος και την ευθύτητα που χρειάζεται για να παραδεχτούμε την οικτρή αποτυχία μας. Τότε και μόνο τότε θα ξέρουμε που και πως μπορούμε να επέμβουμε για να βοηθήσουμε.

Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, είναι να πούμε στα παιδιά μας πού και πώς αποτύχαμε και μπορούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να απομακρύνουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο τους για να φτιάξουν ένα νέο, καλύτερο κόσμο για τον εαυτό τους. Δεν είναι δυνατό να υποστηρίξουμε την «πολιτιστική προσαρμογή» των παιδιών τους όταν, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια, ο πολιτισμός τους καταρρέει κάτω από τα πόδια τους. Γιατί να πρέπει να προσαρμοστούν τα παιδιά τους σ’ αυτή την εποχή του πολέμου, των μαζικών φόνων, της τυραννίας και του ηθικού εκφυλισμού; Δεν είναι δυνατό να ελπίζουμε ότι θα φτιάξουμε ανεξάρτητους ανθρώπινους χαρακτήρες, όταν η αγωγή των παιδιών βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών. Δεν πρέπει να παραδίνουμε τα παιδιά μας με τέτοιο άθλιο τρόπο.

Δεν μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας τι είδους κόσμο θα χτίσουν ή πρέπει να χτίσουν. Μα μπορούμε να τα εφοδιάσουμε με τέτοια δομή χαρακτήρα και βιολογική δύναμη ώστε να μπορέσουν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, να βρουν το δικό τους δρόμο, να φτιάξουν το δικό τους μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους με ορθολογικό τρόπο Wilhelm Reich «Τα Παιδιά του Μέλλοντος»


Κύρια Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα των Ε.Ψ. και της Συναισθηματικής Πανούκλας
Η διαβάθμιση των Ε.Ψ.

Μεμονωμένα οι Ε.Ψ. παρουσιάζουν μια σειρά από συμπεριφορές, ανάλογα με τα εγγενή χαρακτηριστικά τους, την ευφυΐα και τους κοινωνικούς παράγοντες. Οι έξυπνοι ανάμεσά τους είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ότι οι χαζοί. Οι Ε.Ψ. που είναι λιγότερο ευφυείς γενικά επικεντρώνονται σε μικρότερο φάσμα στόχων. Οι πιο έξυπνοι ψυχοπαθείς μπορεί να ορίσουν μέσα στο χρόνο μία σειρά στρατηγικών για την επίτευξη των στόχων τους, π.χ. να βάλουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν στη Βουλή, να γίνουν ανάδοχοι ενός έργου κλπ. Οι πιο έξυπνοι από αυτούς – καθώς υπάρχουν πάνω από 30.000 Ε.Ψ. με δείκτη νοημοσύνης πάνω από 180- περπατούν ανάμεσά μας με σκοπό να αποκτήσουν εξουσία, χρήματα, επιχειρήσεις, να γίνουν ηγέτες κλπ. Ο αντίκτυπός της επιρροής τους είναι σημαντικά αυξημένος. Γι αυτό οι στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι Ε.Ψ. πρέπει να γίνουν απόλυτα κατανοητές από όλους τους ανθρώπους έτσι ώστε η συναναστροφή μαζί τους να γίνεται με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος και πόνο για όσους είναι άνθρωποι. Γιατί οι άνθρωποι λιγοστεύουν επικίνδυνα γρήγορα.

Για να ξέρετε τι να κάνετε και ποιόν έχετε απέναντι σας, σε κάθε περίπτωση, να ξέρετε γιατί αρρωσταίνετε συνεχώς, γιατί έχετε αυτούς τους πονοκεφάλους όταν είστε με συγκεκριμένους ανθρώπους και γιατί δεν μπορείτε να προοδεύσετε παρά τις φιλότιμες και συνεχείς προσπάθειες που καταβάλετε. Να κατανοήσετε γιατί συνεχώς παθαίνετε ατυχήματα χωρίς προφανή λόγο. Γιατί η «τύχη» ούτε που σας ξέρει και γιατί και ποιος φταίει που η ζωή σας είναι μαύρη και δεν πάει μπροστά σαν χαλασμένη. Το βασικότερο είναι να κατανοήσετε γιατί η ζωή σας είναι μια τραμπάλα. Πάει μια πάνω και μια κάτω. Υπάρχει εξήγηση κι αν διαβάσατε προσεκτικά, είστε ήδη υποψιασμένοι. Υπάρχει εξήγηση και δεν έχει να κάνει με την τύχη, με την μοίρα ή την θέση των πλανητών, αλλά με πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα χαρακτηριστικά.

Τα χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί που ανήκουν στους Οργανικές Πύλες, ή των ανθρώπων αυτών που αποκαλούνται, Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς ή Προ-Αδαμικοί ή Άψυχοι ή Απαθείς. Υπάρχουν άνθρωποι, τους έχετε σίγουρα εντοπίσει, που επίμονα εναντιώνονται σε κάθε ασχολία που επιφέρει βελτίωση. Αποτελούν την κοινωνία αυτού του Κοσμικού Συμπαντικού πεδίου που βρισκόμαστε, αλλά μόνο το 20% αυτών είναι πραγματικά επικίνδυνοι. Τους υπόλοιπους αν τους έχετε σε απόσταση και ξέρετε πώς να τους χειριστείτε, έχετε έναν αξιοπρεπή Έλεγχο της Ζωής σας.

Χαρακτηριστικά Ταυτότητας των Ε.Ψ.

1) Μιλάει ΜΟΝΟ για άσχημα νέα. Γενικά ασχολείται ΜΟΝΟ με άσχημες ειδήσεις, κριτική, εχθρικές παρατηρήσεις, υποτίμηση, έλεγχο, υποδούλωση. Δεν θα ακούσεις από ένα τέτοιο άνθρωπο ΠΟΤΕ κάτι καλό. Δεν θα σε επαινέσει για τίποτε ειδικά αν αυτό που θα πρέπει να επαινέσει είναι καλό. Θα σε επικρίνει πάντα και θα σε κάνει να ψάχνεις να βρεις τι δεν πάει καλά με σένα!!! Το μόνο που δεν πάει καλά με σένα είναι που τον έχεις στον δρόμο σου. Αυτό που λένε «κουτσομπόλα της γειτονιάς» είναι Ε.Ψ. Είναι αυτός που θα σε πείσει πως το καλύτερο φόρεμά σου ταιριάζει καλύτερα σε ένα σκιάχτρο παρά σε σένα.

Είναι αυτή που παραπονιέται και σε λέει χοντρό ενώ φοράς το μικρότερο νούμερο κουστούμι. Αυτός που λέει τα χειρότερα στον διευθυντή για σένα, πάντα κρυφά και πάντα για “καλό”. Αν χρειαστεί να πει καλή κουβέντα, του είναι πολύ δύσκολο και πάντα την συνοδεύει με κάτι αρνητικό που ΜΟΝΟ αυτός έχει εντοπίσει. Με τα λόγια του θέλει να σε μειώσει, χαμηλώσει, εκμηδενίσει, υποτιμήσει, για να μπορεί να νοιώσει πιο πάνω από σένα και να έχει τον έλεγχο. Προτιμά να είναι κάποιος άρρωστος παρά καλά, γιατί οι άρρωστοι άνθρωποι, είναι λιγότερο επικίνδυνοι από τους υγιείς. Παρά τα μεγάλα λόγια που θα πει, κατά βάση είναι δειλός.

2) Μιλάει ΜΟΝΟ με γενικότητες και με ευρείες έννοιες. Αυτό είναι ένα από τα κύρια γνωρίσματα του. Χρησιμοποιεί ΠΑΝΤΑ αόριστες εκφράσεις όπως «ΟΛΟΙ λένε πως είσαι …» ή «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ το ξέρει πως …» ή «ξέρεις ΟΛΟΙ στην εταιρία λένε πως δεν θα τα καταφέρεις στην θέση που μόλις πήρες …» ή «ΚΑΠΟΙΟΙ που λένε ότι …» αυτού του είδους οι γενικότητες είναι οι αγαπημένες των Ε.Ψ. Αν κάποιος τον ρωτήσει ποιοί είναι αυτοί οι «όλοι» να τους ονομάσει, δεν έχει να πει κανέναν γιατί οι «όλοι» είναι μόνο αυτός. Είναι φυσικό αφού για στους Ε.Ψ. όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι εχθροί τους και μια αόριστη, απειλή στραμμένη ειδικά εναντίον τους.

Υπάρχει ο εαυτός τους πάντα σε επίπεδο «εγώ» και όλοι οι υπόλοιποι που μόνιμα τους απειλούν. Είναι αυτοί που θα σου πουν «ΌΛΟΙ εδώ μέσα δεν συμφωνούν με αυτά που γράφεις» ή «Ο Καθένας ξέρει τι να κάνει, δεν περιμένουν από σένα να τους πεις …» ή «ΟΛΟΙ ξέρουν τι χαζός είσαι ειδικά τώρα που είσαι και άνεργος» ή «ΟΛΗ η γειτονιά μιλάει για τα χάλια σου» κλπ. Απλά ένας Ε.Ψ. είναι σε πλήρη λειτουργία γι’ αυτό που αποκαλεί «ΟΛΟΙ». Τα λόγια του έχουν μόνο δύο σκοπούς. Να ξεσπάσει το μεγαλύτερο δυνατό κακό πάνω στους άλλους και να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ασφάλεια για τον εαυτό. Σε αυτή την κατάσταση χρησιμοποιούν φανταστικά ψέματα για να καλύψουν ψέματα, να κρύψουν άλλα ψέματα με ανύπαρκτους συμμάχους. Το ό,τι είναι ικανοί να κάνουν κάποια λογικά πράγματα, σε λογικά πλαίσια τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους.

3) Αν χρειαστεί να ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ την διαστρεβλώνει προς το χειρότερο. Αναμεταδίδοντας κάποιο νέο ΠΑΝΤΑ το τροποποιεί προς το χειρότερο. Θα κρατήσει τα καλά στοιχεία και θα μεταδώσει τα άσχημα και μάλιστα αυξημένα. Ένας Ε.Ψ. προσποιείται ότι μεταβιβάζει «άσχημα νέα» που στην πραγματικότητα τα έχει επινοήσει μόνος του. Δεν θα πει καλή κουβέντα για τίποτε και για κανέναν παρά ΜΟΝΟ αν νοιώσει απειλή ή ανάγκη. Αν του πεις, να πει σε κάποιον κάτι καλό, θα το κρύψει αν μπορεί ή θα το διαστρεβλώσει σε κάτι που να ταιριάζει στην «Συρρίκνωση» δηλ. σε κάτι κακό.

Είναι αυτός που θα του πεις όλο χαρά «Νίκο καλημέρα τα ‘μαθες ο Δημήτρης με την Ελένη παντρεύονται το Σάββατο, θα είμαστε όλοι καλεσμένοι στο πάρτι που κάνουν πες το και στην Δέσποινα. Α ξέρεις η Ελένη είναι έγκυος. Τέλειο έτσι;» Ξέρεις τι αναμεταδίδει στην Δέσποινα; «Άστα Δέσποινα δεν τα έμαθες ΟΛΗ η εταιρία το ξέρει, ο Δημήτρης αναγκάζεται να παντρευτεί την Ελένη το Σάββατο γιατί την άφησε έγκυο. Κρίμα τον καημένο τον λυπάμαι, θα κάνουν και πάρτι για να καλύψουν τα στόματα». Καταλαβαίνεις την διαφορά έτσι. Θέλεις να δεις αν έχεις να κάνεις με κάποιον Ε.Ψ. δώσε του προσεκτικά να αναμεταδώσει μια επικοινωνία και παρακολούθησε την πορεία της. Θα εκπλαγείς. Μπορώ να πω με σιγουριά πως κάθε σύγκρουση σε μια οικογένεια, σχέση, φιλία, το θέμα έχει να κάνει με την ψευδή αναμετάδοση κάποιας άσχημα διαστρεβλωμένης επικοινωνίας. Κάπου εκεί αφανής αλλά σε δράση, βρίσκεται ένας η πολλές Οργανικές Πύλες.

4) Δεν δέχεται σε καμιά περίπτωση ο ίδιος αναμόρφωση ή καμιάς μορφής θεραπεία, αντιδρά άσχημα και φτάνει και μέχρι την αυτοκτονία αν νοιώσει πως απειλούνται τα πιστεύω του. Είναι κρίμα γιατί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα γι’ αυτόν, δεν θα στο επιτρέψει, χώρια που θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να σε αποτρέψει από το να κάνεις ΕΣΥ για σένα. Αν αποφασίσεις να κάνεις ή να διαβάσεις κάτι νέο που θα τον κάνει καλύτερο ή θα του δώσει λίγη Δύναμη να αντέξει σε κάτι δύσκολο, θα κάνει ότι μπορεί να το σταματήσει.

Είναι αυτός που ενώ βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά, λες από μέσα σου ή και απ’ έξω σου κάποιες φορές «Εγώ θα τον αλλάξω» ή το άλλο καταπληκτικό που ενώ ΕΣΥ πας σε ένα σεμινάριο, θα έρθει μαζί σου ΜΟΝΟ αν αναγκαστεί και για να μην αποκαλυφθούν οι κρυφοί και ύπουλοι σκοποί του. Πας λοιπόν και μαθαίνεις κάποια πρακτική που νοιώθεις πως του ταιριάζει για να πάψει να γκρινιάζει, γυρίζεις πίσω με χαρά και του λες «τέλος τα προβλήματα έμαθα πως θα κάνουμε μόνο καλές σκέψεις και όλα θα γίνουν όπως τα θέλουμε» Καλύτερα να τον σκοτώσεις παρά να του κάνεις κάτι τέτοιο. Εκτός που δεν θα ανταποκριθεί και δεν θα συμμεριστεί την χαρά σου για την Νέα Γνώση μπορεί να γίνει και απροκάλυπτα επικίνδυνος. Ζει σε έναν φανταστικό δικό του καταστροφικό κόσμο και σου επιβάλει έμμεσα ή άμεσα να ζεις κι εσύ εκεί. [όπως οι χριστιανοί, μουσουλμάνοι, δικτάτορες, καπιταλιστές, κομμουνιστές κλπ]

5) Γύρω από έναν Ε.Ψ. βρίσκουμε άρρωστους ανθρώπους, τρομαγμένους, γενικά αποτυχημένους, που ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι «ανάπηροι» στην πραγματικότητα είναι και μονίμως αποτυγχάνουν σε ότι κάνουν. Οι Ε.Ψ. δημιουργούν προβλήματα και δυσκολίες σε όλα τα περιβάλλοντα που έρχονται σε επαφή. Οι άνθρωποι γύρω τους είναι αποτυχημένοι και πολύ πιο κάτω από το πραγματικό στους Δυναμικό. Ένας άνθρωπος που έχει σύνδεση με έναν Ε.Ψ. όταν δεχτεί βοήθεια ή από κάποιο πρόγραμμα αυτοεπίγνωσης αποκτήσει μια μικρή πρόοδο υποτροπιάζει ξανά και ξαναπέφτει στο πρότερο επίπεδο αν δεν διακόψει την επαφή.

Είναι άσκοπο να προσφέρεις κάποια βοήθεια σε ένα άνθρωπο που βρίσκεται υπό την επήρεια ενός Ε.Ψ. όταν παραμένει μέσα σε μια τέτοια σχέση. Οι ψυχοπαθείς στην πλειοψηφία τους είναι ψυχοπαθείς από την επαφή τους και την άμεση επιρροή τέτοιων άψυχων όντων, των Ε.Π. Είναι άδικο που βλέπουμε με κατεστραμμένη την ζωή έναν έμψυχο, όταν αυτός που το έχει προκαλέσει είναι η στενή του σχέση με έναν άψυχο. Αν δεν απεξαρτηθεί από την επιρροή του Ε.Ψ. ο άνθρωπος είναι συνεχώς άρρωστος και σωματικά και ψυχικά. Γι αυτό είσαι άρρωστος δίπλα σε κάποια όντα, και αντίθετα είσαι καλά, δημιουργικά και ευχάριστα δίπλα σε κάποια άλλα.

Είναι ο τύπος που θα δώσει σε ένα παιδί να παίξει με ένα όπλο γεμάτο, που καπνίζει και παίζει με τα σπίρτα δίπλα σε εκρηκτικά στην δουλειά του, που έχει αρχές και τάσεις ελευθεριότητας. Που θα σου πει με πολύ μελιστάλαχτη φωνή και ένα υπέροχο γλυκό χαμόγελο γιατί θα αποτύχεις και δεν υπάρχει λόγος να πας στην σχολή χορού. Αυτός που σου κρατάει το χέρι με τρυφερότητα όταν σε πηγαίνουν στο ψυχιατρείο και σου λέει με γλύκα πως θα είναι για πάντα κοντά σου. Αυτός που φέρνει πάντα στο σπίτι γλυκά ενώ ξέρει πως θέλεις να χάσεις λίγα κιλά για να σου πει μετά «Εγώ στα ‘λεγα είσαι αδύναμη δεν θα τα καταφέρεις, εμένα να με ακούς, πότε θα πεθάνω δεν ξέρω» Είναι ένας Ε.Ψ. Ένας άνθρωπος που έχει σύνδεση με έναν Οργανικές Πύλες όταν δεχτεί βοήθεια ή από κάποιο πρόγραμμα αυτοεπίγνωσης αποκτήσει μια μικρή πρόοδο υποτροπιάζει ξανά και ξεπέφτει στο πρότερο επίπεδο από την συνεχή επαφή με κάποιαν Οργανική Πύλη. Εδώ η Αποσύνδεση είναι η μόνη λύση αν θάλει να προστατέψει την υγεία του ψυχική και σωματική.

6) Διαλέγει λάθος στόχο για να ξεσπάσει. Αν το αμάξι το έριξε στην κολώνα ο ίδιος τα βάζει με τον σκύλο. Αν η προφανής αιτία είναι η Α, το άψυχο όν τα βάζει με τον Β ή τον Γ ή τον Δ. Αυτό δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Είναι ο τύπος που έχει χάλια σχέση σπίτι του και τα βάζει στην δουλειά του με το προσωπικό. Αυτός που πλήρωσε πρόστιμο στην εφορία και ξεσπάει στην γάτα. Αυτή που ενώ έσπασε το τζάμι η κόρη, φωνάζει στον γιό. Ο προϊστάμενος που ενώ το τμήμα μάρκετινγκ έχει κάνει οφθαλμοφανές λάθος τσακώνεται με την γραμματέα του. Χάνει η ομάδα του στο ποδόσφαιρο σήμερα και τσακώνεται με την γυναίκα του σπίτι για στους βαθμούς του παιδιού που πήρε πριν ένα μήνα.

Πέφτουν οι μετοχές στο χρηματιστήριο και τσακώνεται με τον καφετζή. Γενικά αυτοί που ενώ ο Α φταίει τα βάζουν με τον Β. ή τον Γ. Δεν διαφοροποιούν καταστάσεις και γεγονότα, με αποτέλεσμα να τα θεωρούν όλα ίδια. Το υψηλότερο επίπεδο λογικής σκέψης είναι η καλή διαφοροποίηση. Το χαμηλότερο η Ταύτιση. Στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει παντελής έλλειψη Λογικής Σκέψης. Αντίθετα επικρατεί η ταύτιση όλων με όλα. Το πρόστιμο στη εφορία, η γάτα, η τροφή της, η οικονομική κατάσταση και τα άσχημα δικά του οικονομικά είναι όλα μαζί το ίδιο. Δεν μπορεί να διαφοροποιήσει, γιατί για να το κάνει χρειάζεται λογική σκέψη που απλά δεν διαθέτει. Στα χαμηλά επίπεδα Πνευματικότητας ένα άτομο δεν μπορεί να κατανοήσει πως άλλο είναι το πράγμα και άλλο το πως το ονομάζουμε. Ότι τα αντικείμενα είναι παρόμοια το ένα με το άλλο, ποτέ όμως ίδια.

7) Δεν καταφέρνει να τελειώσει κανένα έργο. Ξεκινάει, αλλά πολύ δύσκολα καταφέρνει να τελειώσει κάτι και μιλάμε για κάτι καταστροφικό, γιατί οτιδήποτε καλό ούτε που περνάει από το νου του να το πλησιάσει. Ακόμη χαρακτηρίζεται από μεγάλη αταξία ή υπερβολική τάξη, εκτός από τα λόγια και στον χρόνο και στον χώρο του. Δεν έχει σε τάξη τα πράγματα του ούτε στο γραφείο, στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, ή αντίθετα υπάρχει τόσο μεγάλη τάξη που είναι κουραστική. Δεν τολμάς να καθίσεις πουθενά μην λερώσεις κάτι ή μήπως λερωθείς εσύ. Δύο ακραία φαινόμενα που είναι πολύ εύκολο να σε μπερδέψουν. Αλλά σίγουρα έχεις δει ανθρώπους και στις δυο περιπτώσεις. Δεν καταφέρνουν να τελειώσουν κάτι, ακόμη και τα πιάτα στο νεροχύτη είναι μόνιμα μισό πλυμένα ή δεν υπάρχει ποτέ πιάτο άπλυτο.

Οι δουλειές ποτέ δεν τελειώνουν. Γενικά ο χώρος τους είναι πολύ ακατάστατος και η ζωή τους χαώδης, ή σε υπερβολική τάξη. Αυτές οι δυο καταστάσεις κάνουν την σχέση με ένα τέτοιο ον ψυχοφθόρα και την διαδρομή προς το τρελάδικο επικίνδυνα κοντινή. Σε ένα λογικό επίπεδο, υπάρχει μια συνέχεια δράσης. Ξεκινώ, Αλλάζω, Σταματώ σε ισορροπία. Αυτός που είναι ικανός να ξεκινήσει να αλλάξει την πορεία και να την σταματήσει είναι ένας εμψυχος υγιής άνθρωπος. Η Οργανική Πύλη μπορεί μόνο να σταματάει πράγματα, ειδικά τα επωφελή για την επιβίωση. Αυτός που θα κάνει το ‘κάτι’ ένα ‘τίποτα’

8) Δεν αναλαμβάνει ΠΟΤΕ καμία ΕΥΘΥΝΗ. Πάντα φταίνε οι άλλοι για οτιδήποτε κι αν συμβαίνει. Κάθε πράξη του κάθε Ενέργεια του ελάχιστη σχέση έχει με την θέληση του. Τα πράγματα απλά έγιναν. ΠΟΤΕ δεν φταίει αυτός, για τίποτε. Αν πρόκειται ντε και καλά να φταίει κάποιος, φταίει ο θεός, οι συνθήκες, η βροχή, ο ήλιος, η τύχη, η παλιοζωή, το πουκάμισο που δεν ταίριαζε με τα παπούτσια, η οικονομική κρίση, η τηλεόραση, το χρηματιστήριο, ΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ. Δεν έχει καμία ευθύνη αλλά και καμιά ενοχή να σε κλέψει, να σε κακολογήσει να σου κάνει το χειρότερο κακό. Απλά δεν φταίει αυτός. Αυτό δείχνει γιατί οι εγκληματίες όταν τους πιάνουν να έχουν κάνει τα χειρότερα εγκλήματα -παιδόφιλοι, έμποροι ναρκωτικών, φονιάδες, πολιτικοί εγκληματίες- δεν ντρέπονται καθόλου και δεν διστάζουν να ομολογήσουν τα εγκλήματα τους χωρίς κανένα εμφανές ή αφανές ίχνος μεταμέλειας.

Δεν έχει ο Ε.Ψ. την αίσθηση της Αιτίας και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δεχτεί κανένα αποτέλεσμα. Αγαπημένη του φράση «ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ» Εδώ υπάρχει ο παραλογισμός πως “επέρχεται καταστροφή και μόνο η καταστροφή θα εμποδίσει την καταστροφή να συμβεί” Είναι θλιβερό αλλά αν δεν απομακρυνθούν οι Οργανικές Πύλες από την περιοχή καμία καλή δημιουργία δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Οι Ε.Π. δεν έχουν ψυχή, άρα δεν έχουν και δημιουργική πρόθεση.

9) Όλοι οι Ε.Ψ. αποδοκιμάζουν από τρόμο κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια και την πολεμάνε ύπουλα, αντίθετα υποστηρίζουν κάθε ενέργεια καταστροφική. Αυτό εξηγεί γιατί οι καλλιτέχνες τραβάνε σαν την μέλισσα το μέλι όλους τους στους Ε.Ψ. Ακόμη εξηγεί γιατί τόσοι χαρισματικοί καλλιτέχνες εξαφανίζονται, τρελαίνονται ή αυτοκτονούν. Υπάρχουν γύρω στους πολλοί Ε.Ψ. που ύπουλα και παριστάνοντας τους φίλους, τους οδηγούν στην καταστροφή και στο τρελάδικο. Είναι αυτοί που έστειλαν στον θάνατο την Μονρόε, τον Τζάκσον, τον Ελβις. Δείτε προσεκτικά τον περίγυρο τους και αναγνωρίστε κάποια από τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Είναι τρομακτικά εμφανέστατα. Όλες οι καλλιτεχνικές ψυχές τραβάνε σαν μαγνήτης στους Ε.Ψ. σαν την πεταλούδα που πάει γύρω γύρω από την λάμψη της φωτιάς, καίγονται.

Η Τέχνη σε κάθε της μορφή (και οι μπίζνες είναι μια μορφή τέχνης) αποτελεί για τις Οργανικές Πύλες πεδίο που με μανία πρέπει να καταστρέψει. Θα χρησιμοποιήσει με μαεστρία ύπουλες τεχνικές ενέργειας που μοναδικό σκοπό έχουν να αποδυναμώσουν να μειώσουν και να εξαφανίσουν έναν καλλιτέχνη και κάθε δραστηριότητα του. Ο καλιτέχνης ας λάβει υπ’ όψιν του την αληθινή αξία αυτών των ψυχοπαθών, σε σχέση με την φαινομενική, προς την οικογένεια τους, τις ομάδες τους, την κοινωνία γενικότερα. Καλά θα κάνει λοιπόν να διαθέσει την ενέργεια του σε αυτούς που προσθέτουν στην ζωή πιο πολύ αξία.


10) Το να βοηθάς τους άλλους και γενικότερα το να προσφέρεις μπορεί να τους τρελάνει. Αλλά το να βοηθάς σε ότι μπορεί να καταστρέψει υποστηρίζεται έντονα και με πάθος. Δοκίμασε να προσφέρεις σε άλλους πράγματα που δεν χρειάζεσαι και θα κατανοήσεις την συμπεριφορά της άψυχης Οργανικής Πύλης. Αν προσφέρεις βοήθεια για να καταστρέψουν ένα πολιτισμό ή μια πόλη είναι πρώτοι, ειδικά αν δώσεις μια επίφαση «καλού». Αν προσφέρεις κάτι που μπορεί να κάνει καλό θα στραφεί εναντίον σου, αν όμως δώσεις κάτι που με αυτό θα γίνει καταστροφή, θα σπάσει θα ρημάξει, τότε με πολύ χαρά θα σε χειροκροτήσει. Αν αυτό δε που προσφέρεις συνοδεύεται από αισθήματα αγάπης, σεβασμού, κατανόησης, ευγνωμοσύνης σε άλλα όντα τότε οι αντιδράσεις των Οργανικών Πυλών είναι άκρως επικίνδυνες.

Αν περιμαζέψεις ένα αδέσποτο από τον δρόμο και του δώσεις τροφή και κατάλυμα θα του ρίξει κρυφά φόλα. Αν υπάρχουν δέντρα που φράζουν την βιτρίνα του μαγαζιού θα τους ρίξει δηλητήριο την νύχτα. Αν πάρεις παρ’ όλα αυτά ένα γατάκι σπίτι, θα του φερθεί τόσο απαίσια που θα ψάχνεις απεγνωσμένα που να το δώσεις. Αν πεις σε κάποια Οργανική Πύλη να ποτίζει τα φυτά σου ενώ λείπεις θα τα «ξεχάσει» σκόπιμα ή θα φύγει και θα «ξεχάσει» να σε ενημερώσει για να καταστραφούν. Η βοήθεια που θα προθυμοποιηθεί να σου προφέρει με ύπουλο χαμόγελο, σκοπό έχει να καταστρέψει. Θα καταστρέψει και θα σου πει με ύπουλο δόλιο τρόπο «ότι στο είπε πως θα λείψει αλλά το ξέχασες», γιατί αυτή δεν φταίει ποτέ.

Αν γίνει κάποια συγκέντρωση για να καταστρέψει, να κάψει είναι πρωτοπόρα και με διαφορά. Είναι αυτοί που κάθε λίγο καίνε και έχουν φυσικά πολύ καλή δικαιολογία, «δεν φταίνε αυτοί αλλά φταίει το σύστημα» Θα βοηθήσει τον εξαρτημένο να πάρει την εξάρτηση του, παρά να τον πάει σε κάποια βοήθεια. Θα προσφερθεί να δώσει στοιχεία (φανταστικά συνήθως) για μια κλοπή στην εταιρία, παρά να συμμετάσχει σε μια έρευνα για την αύξηση των πωλήσεων. Αν την βάλεις σπίτι σου θα κάνει ότι μπορεί για να σπείρει διχόνοια και να διαλύσει μια οικογένεια. Η προθυμία της για προσφορά είναι ανάλογη της καταστροφής που θα επιφέρει. Ο λογικός άνθρωπος συνήθως από αμέλεια, καλοσύνη και καλή διάθεση, παραβλέπει το εμφανές γεγονός πως οι Οργανικές Πύλες δεν έχουν πάρε δώσε με την λογική. Επιμένει να φέρεται λογικά με κατανόηση σε ανθρωποειδή που η λογική τους είναι απλά ακουστή σαν λέξη, δεν έχει κανένα νόημα γι’ αυτούς. Αυτό το πληρώνει με την καταστροφή της εταιρίας του, της οικογένειας του, των σχέσεων του, της κοινωνίας του, Αθόρυβα κι Αποτελεσματικότατα.

11) Δεν βγαίνει ΠΟΤΕ από τα συνηθισμένα από την ρουτίνα κάνει ΠΑΝΤΑ τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, και κοροϊδεύει κάθε Νέα ανακάλυψη κάθε Νέα εξέλιξη κάθε Νέο επίτευγμα. Σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσει πως η γη είναι στρογγυλή, γι αυτόν είναι επίπεδη, αν δεν έχει συμφωνήσει από πριν όλη η ανθρωπότητα. Αν κατά λάθος έχεις την φαεινή ιδέα να του πεις πως η Γη είναι στρογγυλή και γυρίζει γύρω από τον εαυτό του και γύρω από τον Ήλιο σαν τον έξυπνο τον Γαλιλαίο ή σαν τον Μπρούνο στην καλύτερη περίπτωση θα γίνεις ψητός. Μετά θα σου στήσει άγαλμα, αλλά ποιός νοιάζεται για το μετά;

Μην ξεχνάς πως τα ξέρει ΟΛΑ και όταν λέμε ΟΛΑ εννοούμε ΟΛΑ. Αγαπημένη του φράση; ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Αντιλαμβάνεσαι πως κάθε νέα ανακάλυψη κάθε νέο επίτευγμα το πολεμούν με πάθος και δογματισμό. Φρόντισε να μην είσαι κοντά σε έναν Ε.Ψ. όταν κάνεις την νέα ανακάλυψη του αιώνα. Αυτό εξηγεί και την αντιμετώπιση όλων των αληθινά μεγάλων ανθρωπιστών, όπως ο Wilhelm Reich. Η εκκλησία και οι θρησκείες γενικότερα, είναι ένα καλό παράδειγμα για ν’ αντιληφθείς τι ακριβώς είναι μια άψυχη Οργανική Πύλη, όταν παλεύει και δολοφονεί με εκτρωματικό τρόπο, γι’ αυτά που με κανέναν τρόπο δεν θα αφήσει να αλλάξουν. Φυσικά και είναι έτοιμοι να αλλάξουν τον κόσμο, αρκεί να μην αλλάξει ο δικός τους κόσμος, οι πεποιθήσεις και οι εμφυτεύσεις του. Γιατί συμπεριφέρονται έτει; Μα ακόμη δεν κατάλαβες; Για το καλό σου!

12) Καμιά αίσθηση του χιούμορ. Ο τρόπος που εκλαμβάνει το χιούμορ και τα αστεία είναι ένας πολύ καλός και εύκολος τρόπος για να εντοπίσεις ένα Ε.Ψ. Εδώ έχεις να κάνεις με ένα ον που δέχεται κυριολεκτικά κάθε λέξη σαν απειλή και φυσικά για το Νου του, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο σαν διαταγή. Με δεδομένο το ότι δεν μπορεί να διαφοροποιεί τα νοήματα και τις έννοιες των λέξεων που ακούει, τις εκλαμβάνει κυριολεκτικά, δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει μεταφορική έννοια μιας λέξης ή μιας πρότασης.

Ακόμη μην ξεχνάς πως πάντα έχει δίκιο, τα ξέρει όλα και δεν είναι δυνατόν να του δίνει κανένας διαταγές ή να του κάνει υποδείξεις τάχα μου λέγοντας του αστεία. Ένα αστείο όταν ειπωθεί σε μια παρέα, για το δικό του μυαλό, είναι ένα αστείο που λέγεται ειδικά γι αυτόν. Μια απειλή. Στο επίπεδο των Ε.Ψ. το χιούμορ έχει να κάνει με τον χλευασμό στις συμφορές των άλλων και πάντα με κυνικό η και καλυμμένα επιθετικό τρόπο. Εδώ μιλάμε για το χιούμορ που γελοιοποιεί, υποτιμά και δεν έχει καμία πρόθεση να προκαλέσει γέλιο. Το γέλιο είναι μια πνευματικά ανώτερη κατάσταση και μόνο άτομα με πνευματικότητα μπορούν να έχουν την αίσθηση του χιούμορ, του αστείου, του γέλιου και της διαφοροποίησης, δηλ. της «Διαστολής»

Μήπως είμαι ένας Επιτυχημένος ψυχοπαθής;

Αν διαβάζοντας το κείμενο με τα χαρακτηριστικά των Ε.Ψ. έπιασες τον εαυτό σου να κάνει κάτι από αυτά, μην ανησυχήσεις δεν ανήκεις στους Ε.Ψ. αυτοί ποτέ δεν διαβάζουν μέχρι εδώ ένα τέτοιο άρθρο. Πρώτον γιατί τα ξέρουν όλα και δεύτερον γιατί δεν δέχονται καμία αλλαγή προς το καλύτερο. Εσύ για να ‘χεις φτάσει μέχρι εδώ, τότε θέλεις κάτι να αλλάξεις, κάτι δεν σου αρέσει, κάτι δεν ταιριάζει με την ύπαρξη σου. Μην ανησυχείς λοιπόν, συνέχισε να ερευνάς και να μελετάς, δεν ανήκεις στους Ε.Ψ. Μπορεί περιστασιακά να βρίσκεσαι στην επιρροή τους, αν απομακρυνθείς έχεις ελπίδες ν’ ανακάμψεις.

Γεννήθηκαν για την Καταστροφή: Αυτό το επικίνδυνο άψυχο ον αν μείνει ανεξέλεγκτο, γεμίζει τα ψυχιατρεία με τρελούς, τα νοσοκομεία με αρρώστους και τα νεκροταφεία με πτώματα. Αλλά πέρα απ’ αυτό, καταστρέφει κάθε κοινωνία αν πάρει κατά λάθος ή από άγνοια θέση επιρροής. Είναι το μόνο που ξέρει να κάνει. Καταστρέφει, καταστρέφει, καταστρέφει … και συνεχίσει να το κάνει μέχρι να το σταματήσει ο θάνατος ή κάποιος έμψυχος. Γεννήθηκε για την καταστροφή. Θα βρει χίλιους πολύ Λογικοφανείς κι δήθεν ανώτερα πνευματικούς λόγους για να το κάνει. Θα ανακατέψει όλα τα υλικά που χρειάζεται να για επιφέρει μεθοδικά, ύπουλα, αυτό που θέλει, να καταστρέψει όσο πιο πολλούς μπορεί. Στο όνομα της Επιβίωσης, της Αγάπης, της Ελευθερίας, της καλυτέρευσης της ζωής κάνει τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα, ομολογουμένως πολύ αποτελεσματικά.

Για να επιβληθούν δύο διάσημες Οργανικές Πύλες ο Χίτλερ κι ο Στάλιν και να προσφέρουν δήθεν Ελευθερία στον λαό τους, τους είπαν πολύ πειστικά (ή εξυπνάδα δεν λείπει στις Οργανικές Πύλες) πως φταίνε όποιοι φοράνε κίτρινα περιβραχιόνια, έχουν μαύρα μαλλιά ή είναι «εχθροί του λαού» άρα μόνο αν καταστραφούν αυτοί θα πετύχουμε αυτό ή το άλλο. Άρχισαν το κυνήγι των μαγισσών και κόλλησαν την παραφροσύνη τους σε όλο τον πλανήτη. Εκατομμύρια τα θύματα στο όνομα της Ελευθερίας! Η Χριστιανική εκκλησία και ο κάθε εκπρόσωπος της είχε την μοναδική αλήθεια που θα ελευθέρωνε τον άνθρωπο, με πολύ Αγάπη είναι η αλήθεια, σκότωσε με φριχτούς τρόπους όποιον ήθελε, όποιον είχε αντίθετη άποψη, ιδρύει την τρομερή Ιερά Εξέταση, για να κάνει τι; Να καταστρέψει.

Άρχισε το κυνήγι των μαγισσών, φέρνοντας την κόλαση στην γη. Εξαφανίζοντας, καίγοντας, σκοτώνοντας φιλοσόφους, φιλοσοφικές σχολές και καίγοντας ανθρωπους κι ολόκληρες βιβλιοθήκες. Έφερε την ανθρωπότητα στα μέτρα της, έκανε το «κάτι» ένα «τίποτα». Εδώ μπαίνει σε εφαρμογή ο παράφρων συλλογισμός της οργανικής Πύλης, «για να σε σώσω από την καταστροφή πρέπει να σε καταστρέψω. Για να σώσω την ψυχή σου με πολύ Αγάπη πρέπει να σε εξαφανίσω». Αν λάβουν εξουσία οι παράφρονες κάνουν όλη την ανθρωπότητα τρελή, η τρέλα τους εξαπλώνεται σαν ΠΑΝΟΥΚΛΑ. Αυτό έχει επανελεγμένα γίνει και δυστυχώς εξακολουθεί να γίνεται παρά την μεγάλη πληροφόρηση και την καλύτερη πρόσβαση σε πηγές γνώσεις.

Τι διάολο να κάνουμε με δαύτους;

«Χωρίς ενδοιασμό ο λύκος θέλει να φάει το πρόβατο. Το ανόητο είναι ότι το πρόβατο ερωτεύεται τον λύκο». Jalaluddin Rumi

Τσακώνεσαι στην δουλειά ή στο σπίτι με ανθρώπους που συνήθως τα πας καλά; Αντιλαμβάνεσαι πως δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί ο Νίκος δεν σου μιλάει ξαφνικά; Δεν μπορείς να βρεις τον λόγο που οι πωλήσεις και το εισόδημα της εταιρίας μειώνεται επικίνδυνα; Τι στο καλό γίνεται και γιατί άλλα λες εσύ κι άλλα φτάνουν στην γραμμή παραγωγής; Γιατί δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον, την σύζυγο αφού λέτε και θέλετε τα ίδια πράγματα; Αν προσεκτικά παρατηρήσεις γύρω σου, θα δεις κάποιον Ε.Ψ. να κάνει πολύ καλή δουλειά, υπολογιστικά, επίμονα, ακατανόητα, παράλογα.

Όταν σε μια επιχείρηση κάτι αποτυγχάνει, υπάρχει ένας τέτοιος τύπος, σε δράση. Υπάρχει ένας Ε.Ψ. κρυφός που καταφέρνει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να καταστρέφει, να εμποδίζει κάθε εξέλιξη, κάθε αύξηση, κάθε άνοδο. Είναι αυτός στο τμήμα πωλήσεων που κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρχουν πωλήσεις, με μαεστρία αξιοθαύμαστη πείθει όσους θέλουν την ανάπτυξη της εταιρίας πως η αγορά δεν έχει χρήμα, έχει κρίση, δεν θέλει αυτό που πουλάμε, καλύτερα να αλλάξουμε δουλειά, πόλη, χώρα, πλανήτη.

Τον έχεις εντοπίσει και προσπαθείς να τον αγνοήσεις, κάνεις πως τάχα δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως κι επηρεάζει το περιβάλλον σου αθόρυβα, επικίνδυνα, καταστροφικά. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι πως χρειάζεται να τον απομακρύνεις για να πετύχεις οτιδήποτε καλό επιθυμείς. Γνωρίζοντας τα εμφανέστατα χαρακτηριστικά ενός Ε.Ψ. θα κατανοήσεις τι και γιατί γίνεται. Αρκεί να δεις το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ. Όχι το φανερό, αλλά το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ. Αυτό που είναι μπροστά στα μάτια σου και δεν το βλέπεις, είτε γιατί δεν θέλεις να το δεις, είτε γιατί δεν το πιστεύεις, είτε δεν σε αφήνουν οι πεποιθήσεις σου.

Ανεξάρτητα από το αν το πιστεύεις ή όχι είναι πιθανόν ο συνεταίρος σου, ο αδελφός, ο φίλος, ο σύζυγος, ο συνεργάτης, η μνηστή, η μητέρα, ο πατέρας, ο δάσκαλος, ο εραστής, ο παπάς, ο γείτονας, ο συγκάτοικος, ο υιός, η κόρη, ο γαμπρός … να είναι αυτοί που πιθανώς να ανήκουν στην μεγάλη πλειοψηφία των Οργανικών Πυλών. Είναι επιτακτικό για την υγεία σου (σωματική, διανοητική, ψυχική) να μπορείς να τους ξεχωρίζεις και να τους ελέγχεις. Φαντάζει απίστευτο; Μα γι’ αυτό και είναι Οφθαλμοφανές, τίποτε δεν είναι πιο απίστευτο από την καθάρια, διάφανη, κρυστάλλινη κι ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Αλήθεια. «Απ’ όλα τα πράγματα, μόνο η αλήθεια έγινε τόσο εξωφρενική ώστε να αμφισβητείται» αναφέρει επιτυχημένα ο Whitaker Chambers. Είναι σημαντικό επομένως να ξέρεις με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των Ε.Ψ. γιατί επηρεάζουν με οδυνηρά αποτελέσματα ό,τι κάνεις. Επηρεάζουν την επιτυχία σου, την ευτυχία σου, την υγεία σου, την ζωή σου.

Η Γνώση από μόνη της δεν βοηθά κανένα, η χρήση της Γνώσης είναι αυτή που κάνει Θαύματα. Αν σκεφτείς πως οι καβγάδες, οι διαφωνίες, είναι κάτι συνηθισμένο, θα συμφωνήσω και θα σου πως οι συνηθισμένοι καβγάδες συνήθως λύνονται και δεν χρονίζουν ούτε καταστρέφουν, γάμους, επιχειρήσεις, κοινωνίες, πολιτισμούς, εκτός κι αν υπάρχει από πίσω κάποιος Ε.Ψ. που τους υποδαυλίζει, τους συντηρεί και τους υποκινεί. Εντόπισε τον, χειρίσου τον κι όταν αυτός φύγει από το πεδίο, θα φύγουν αυτόματα και οι καβγάδες. Οι κρυφοί λόγοι κάθε πολέμου θα έπρεπε να λέγονται «Οργανικές Πύλες και υποκινητές εν δράση».

«Μακριά και καθόλου αγαπημένοι» σοφή κουβέντα και είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν. Υπάρχουν και ειδικές τεχνικές επικοινωνίας όταν είσαι αναγκασμένος να επικοινωνείς μαζί τους, γραφείο, σπίτι, δημόσιο, κλπ και μέχρι εκεί.

Διάκριση, Έλεγχος, Πειθαρχία, Επιμονή και Χρονικότητα: Το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν τους Ε.Ψ. είναι το να μην έχουν μια στρατηγική. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο μέσος άνθρωπος παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά νομίζει πως τα ξέρει όλα και «ποιός ειν’ αυτός που θα μου κάνει εμένα τον … κλπ κλπ» πατώντας την μπανανόφλουδα μεγαλοπρεπέστατα. Οι ικανοί άνθρωποι από την άλλη μεριά, όχι μόνο έχουν μια καλά προετοιμασμένη στρατηγική, αλλά είναι απελευθερωμένοι κι από το ασήμαντο εγώ τους. Αυτό που συγκρατεί, χαλιναγωγεί κι ελέγχει το εγώ, είναι το ότι υπάρχει η Επίγνωση, πως η πραγματικότητα είναι μια ανθρώπινη ερμηνεία και τίποτε άλλο και μάλιστα ούτε καν δική τους. Αυτή η Επί-Γνώση είναι το πλεονέκτημα που έχει ο ικανός άνθρωπος απέναντι στον κοινό άνθρωπο και μπορείς να το αποκτήσεις κι εσύ αρκεί να βγάλεις από πρωταγωνιστή το Λερναιοκέφαλο Εγώ σου.

Μπορείς να χειριστείς πανεύκολα κάθε Ε.Ψ επειδή αυτός ζει και αναπνέει στον κόσμο του Εγώ, παίρνει πάρα πολύ σοβαρά τον εαυτό του κι επομένως είναι ένα πανεύκολα χειρίσιμο θύμα, μα μονάχα αν δεν παίρνεις εσύ τον εαυτό σου στα σοβαρά και μονάχα επίσης, αν σου είναι εύκολο να αποσυνδεθείς εντελώς. Ο κατάλληλος χρόνος (χρονικότητα) που διαλέγεις να κάνεις την πειθαρχημένα στρατηγική (πειθαρχία) κίνηση σου είναι επίσης σημαντικός και χρειάζεται να ξέρεις τι κάνεις και πότε το κάνεις.

Εκτός από τους Ε.Π υπάρχουν και οι έμψυχοι, που έχουν την ατυχία να τους συναναστρέφονται [5] και να βρίσκονται υπό την επήρεια και την καταπίεση των Ε.Π. Αυτούς, ενώ έχουν τα χαρακτηριστικά των Ε.Ψ. μονάχα όταν βρίσκονται κάτω από την καταπίεση των Ε.Π. και όταν απομακρύνονται παύουν να λειτουργούν σαν αυτούς, πρέπει και για όσο βρίσκονται υπό το καθεστώς διαβίωσης των Ε.Ψ. να τους χειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο με τους Ε.Π. Η Αποσύνδεση και η κατάσταση του «ΕΙΝΑΙ» είναι τα εργαλεία που έχουμε στην διάθεση μας για να μην τρελαθούμε. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνο του.

Οι Ε.Ψ. μας μελετούν μέσα από τον κόσμο τους (του εγώ) αλλά δεν είναι και δεν έχουν γνώση, από τον δικό μας κόσμο, (του ΑΤΜΗΝ) και οι κόσμοι μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι, αφού η συμπεριφορά τους δεν χαρακτηρίζεται από συμπονετικότητα, συνείδηση και ενσυναίσθηση. Η συμπεριφορά τους πολύ απλά, είναι εκείνη του αρπακτικού και δεν είμαστε γι’ αυτούς, τίποτα άλλο παρά το «φαγητό» τους. Όμως χρησιμοποιώντας αυτές τις πέντε στρατηγικές αρχές μπορείς να κατατροπώσεις κάθε Επιτυχημένο Ψυχοπαθή. Είμαστε σήμερα σαν ανθρώπινα πλάσματα αντιμέτωποι με μια κρίσιμη εκλογή, που είναι αδύνατον να την αποφύγουμε. Ποια είναι η εκλογή μας, η πυρηνική αυτοκτονία και η αυτοκαταστροφή μας ή η Οργονοενέργεια; Τεκμηριωμένη γνώση που να οδηγεί στην ανεξαρτησία του ανθρώπου από τα δεσμά της παράνοιας των Οργανικών Πυλών υπάρχει.

Πρακτικές Ασκήσεις Αυξημένης Κατανόησης

Θα χρειαστείς, πολλές πολλές μεγάλες κόλλες χαρτί και μολύβι, βόλτα στην πόλη, στο δάσος, στο παρελθόν, στο παρόν και φυσικά ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΥ

>Παρατήρησε προσεκτικά γύρω σου στον Παρόντα Χρόνο και γράψε 10 παραδείγματα καταστάσεων που προκαλούν άνθρωποι και μετατρέπουν το ‘κάτι’ σε ένα ‘τίποτα’. Γράψε πως εκδηλώνεται η κάθε κατάσταση.

>Παρατήρησε προσεκτικά γύρω σου, 10 παραδείγματα καταστάσεων που προκαλούν οι άνθρωποι και κάνουν το ‘τίποτα’ ένα ‘κάτι’ Γράψε πως εκδηλώνεται η κάθε κατάσταση.

>Παρατήρησε στο φυσικό σύμπαν, κάποια παραδείγματα που κάποια άλλα όντα (υπάρχουν κι άλλα όντα ζωντανά σε αυτό το σύμπαν) κάνουν το ‘κάτι’ ένα ‘τίποτα. Γράψε 10 παραδείγματα.

>Παρατήρησε και καταστάσεις που κάποια άλλα όντα κάνουν το ‘τίποτα’ ένα ‘κάτι’ Γράψε 10 παραδείγματα.

>Γράψε 10 παραδείγματα από το παρελθόν σου που άνθρωποι εκδήλωναν καταστάσεις, που έκαναν το ‘κάτι’ ένα ‘τίποτα’ και 10 που έκαναν το ‘τίποτα’ ένα ‘κάτι’.

>Γράψε 10 καταστάσεις που ΕΣΥ έκανες το ‘κάτι’ ένα ‘τίποτα’ και 10 που έκανες το ‘τίποτα’ ένα ‘κάτι’.

>Γράψε 10 καταστάσεις που φέρθηκες με κάποιο από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Οργανικών Πυλών.

>Γράψε 10 γεγονότα που μπορούσαν να μην συμβούν ή να είχαν διαφορετική έκβαση αν δεν υπήρχε στο πεδίο μια Οργανική Πύλη σε δράση.

>Παρατήρησε σε ποιά επαγγέλματα υπάρχουν οι πιο πολλές Οργανικές Πύλες και σε ποιά επαγγέλματα δεν είναι ικανοί να διαπρέψουν.

>Γράψε κι εσύ ταινίες που έχουν χαρακτήρες οργανικών πυλών και τα θύματα τους.

Στο τέλος της γραπτής άσκησης πρέπει να έχεις, αρκετές διαφορετικές καταστάσεις με παραδείγματα όλων των ζητούμενων. Αυτό θα αυξήσει την κατανόηση σου σχετικά με το τι γίνεται στο σύμπαν των Οργανικών Πυλών και την θέση σου σε αυτό.

Το ερώτημα που επίσης εξακολουθεί να υπάρχει είναι το αρχικό «Ποιος θέλει την Αλήθεια;» η απάντηση είναι «ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ»


@Ιων Μάγγος /Ηω Αναγνωστου. Το άρθρο περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο μας «Οργανικές Πύλες» Υπάρχουν δύο φυλές ανθρώπων / αποσπάσματα άρθρου που δημοσιεύτηκε στο παράξενο περιοδικό STRANGE n.152

Παραπομπές για μελέτη

[1] Wilhelm Reich [Βιλχελμ Ράιχ] Η Άγνωστη Ιστορία ενός Αιρετικού Επιστήμονα http://www.orgonodrome.gr/articles/o-agnostos-wilhelm-reich.html

Dr. Wilhelm Reich: Η απάντηση στον Πυρηνικό Όλεθρο http://www.orgonodrome.gr/articles/o-agnostos-wilhelm-reich-v.html

[2] Δύο βιβλία για την Ψυχική Υγεία: Η Συγκινησιακή Πανούκλα και Η λειτουργία του Οργασμού http://terrapapers.com/?p=35744

[3] Σκυθόπολη και Σταυροφορίες: Θρησκευτικό Πλιάτσικο /http://terrapapers.com/?p=35334

[4] SAHARASIA: Μητριαρχικός vs Πατριαρχικός Πολιτισμός http://terrapapers.com/?p=32911

[5] Παρασιτικός μιά εγκληματική ταυτότητα http://www.orgonodrome.gr/articles/parasitikos-mia-egklimatiki-taftotita.html

Bιβλία για την Ψυχική σας υγεία και για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα των Οργανικών Πυλών

1 BIOPATHIA TOY KARKINOY

Η ΒΙΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ (ΤΟΜΟΣ ΙΙ)

Με την “Βιοπάθεια του καρκίνου” ολοκληρώνεται το δίτομο έργο του Ράιχ, στο οποίο παρουσιάζεται η ανακάλυψη της οργόνης. Ο Ράιχ εγκαταλείπει τον χώρο της ψυχολογίας και μελετώντας στο μικροσκόπιο μονοκύτταρους οργανισμούς και νεκρή οργανική ύλη, διαπιστώνει ότι ο κανόνας έντασης-φόρτισης ισχύει για όλη την έμβια φύση.

Ανακαλύπτει ότι κατά την αποσύνθεση της νεκρής οργανικής ύλης δημιουργούνται κύστεις, οι οποίες αποτελούν μεταβατικό στάδιο μεταξύ έμβιου και άβιου, τις ονομάζει “βιόντα” και έκπληκτος παρατηρεί ότι από αυτές αναπτύσσονται πρωτόζωα, υπό συνθήκες αποστείρωσης, κάτι που θεωρείται αδύνατον από την εποχή του Παστέρ. Μελετώντας τα βιόντα, διαπιστώνει την ύπαρξη μιας βιολογικής ενέργειας και, αργότερα, ανακαλύπτει ότι η ενέργεια αυτή δεν περιορίζεται στα βιολογικά συστήματα, αλλά υπάρχει στην ατμόσφαιρα και σε ολόκληρο το σύμπαν. Την ενέργεια αυτή ονομάζει “οργόνη”.

Μελετώντας περαιτέρω τα βιόντα οδηγείται σε μια νέα, εντελώς διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος της γένεσης των καρκινικών κυττάρων. Παρατηρεί ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι, κατά βάση, πρωτόζωα και σχηματίζονται από την οργάνωση των βιόντων που δημιουργούνται στον οργανισμό, όταν οι ιστοί του αποσυντίθενται εξαιτίας της ενεργειακής καχεξίας του. Η κλινική του εμπειρία με αρκετούς καρκινοπαθείς αποκαλύπτει τη σταθερή ύπαρξη ψυχικών χαρακτηριστικών, που αναμφίβολα συνδέονται με την ασθένειά τους. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει καταστολή της ερωτικής επιθυμίας, φόβος των σεξουαλικών αισθήσεων και παραίτηση από κάθε επιδίωξη ερωτικής ολοκλήρωσης. Οι ενεργειακά καχεκτικοί ιστοί αναδιοργανώνονται σε καρκινικά κύτταρα τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν τον όγκο. Επομένως, ο καρκινικός όγκος δεν είναι η νόσος, αλλά το σύμπτωμα μιας γενικότερης διαταραχής του βιοσυστήματος, που οφείλεται σε σοβαρή διαταραχή της σεξουαλικής οικονομίας του.

Από την όλη έρευνα προέκυψαν: το Τεστ Αίματος Ράιχ, με το οποίο διαπιστώνεται η συρρίκνωση του οργανισμού αρκετά πριν από την εμφάνιση του όγκου· οι πειραματικοί συσσωρευτές, με τους οποίους επιχειρείται η ενεργειακή φόρτιση του εξασθενημένου οργανισμού· και, τέλος, μια πρώτη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του ζητήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα
Ι. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΑΣΗΣ-ΦΟΡΤΙΣΗΣ
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΜΙΓΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ
II. ΟΙ ΚΥΣΤΕΙΣ ΟΡΓΟΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΒΙΟΝΤΑ) ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΖΩΩΝ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Η ΚΥΣΤΟΕΙΔΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ (ΒΙΟΝΤΑ ΡΑ)
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ “ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΠΡΑΟΥΝ”
ΟΙ ΒΑΚΙΛΟΙ -Τ
Η εξέταση αίματος -Τ, 78
ΦΩΤΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΞΗ
Η γέφυρα ακτινοβολίας μεταξύ δυο οργονοτικών συστημάτων
ΣΥΝΤΗΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΔΙΕΙΣΔΥΣΗ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΖΩΩΝ
Το Πείραμα XX
Η φθοριοφωτομετρική απόδειξη της παρουσίας οργονικής ενέργειας στο βιόν ύδωρ χώματος
Η οργάνωση βιοντικής και πρωτοπλασματικής ύλης, από την περιεχόμενη στο βιόν ύδωρ οργονική ενέργεια
Παρατηρήσεις και πειραματικές δοκιμές για τον προσδιορισμό της βιολογικής φύσεως των οργονικών λεπιών
Στάδια ανάπτυξης πρωτόζωων σε αποστειρωμένο, απαλλαγμένο από σωματίδια, βιόν ύδωρ
Πειράματα ελέγχου
III. Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΤΟΠΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ “ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΑ”
ΟΙ ΒΙΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΜΜΟΥ (SAPA)
Η ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΡΓΟΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
IV. Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ;
Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΣΒΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (ΤΟ ΟΡΓΟΝΟΣΚΟΠΙΟ)
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ
Ο ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ
Ο μηχανισμός συγκέντρωσης της ατμοσφαιρικής οργανικής ενέργειας
Θερμική μέτρηση της ατμοσφαιρικής οργανικής ενέργειας (θερμική οργονομετρία)
Μέτρηση της οργόνης στο ύπαιθρο
Η απόδειξη της οργονοτικής έλξης στο ενεργειακό πεδίο του συσσωρευτή οργόνης
Η χρήση του ηλεκτροσκοπίου για την απόδειξη και τη μέτρηση της οργονικής ενέργειας: Ηλεκτροσκοπική οργονομετρία
Ποσοτικός προσδιορισμός της οργόνης
Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΓΟΝΟΤΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΒΙΑΣ ΥΛΗΣ
Ταλάντωση εκκρεμούς εντός παλλόμενου πεδίου οργονικής ενέργειας μεταλλικής σφαίρας, Ο παλμός της ατμοσφαιρικής οργονικής ενέργειας
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΟΤΙΚΗΣ ΦΩΤΑΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΤΡΗΤΗ ΠΕΔΙΟΥ ΟΡΓΟΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
V. Η ΒΙΟΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΘΕΙΩΝ
Η ΒΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ: ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΟΡΓΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Η μυϊκή θωράκιση
Τα αποτελέσματα της πειραματικής οργονοθεραπείας
Οργονοβιοφυσικές εξετάσεις αίματος
Η έναρξη της καρκινικής βιοπάθειας
Η χαρακτηρολογική έκφραση της βιοπάθειας συρρίκνωσης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΓΚΟΥΣ
VI. ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ
ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ
Ασυνήθιστες μορφές στον καρκινικό ιστό και στο αίμα των καρκινοπαθών
Αυτομόλυνση του οργανισμού οφειλόμενη στην αποσύνθεση των ιστών
Η σημασία της λειτουργίας του οργασμού για τον μεταβολισμό της οργονικής ενέργειας του κυττάρου: Η ασφυξία του πυρήνα στο προκαρκινικό κύτταρο
Ανάπτυξη πρωτοζώων σε εγχύματα χόρτου: το κλειδί για την κατανόηση του καρκίνου
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ: Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΑΝΑΤΙΑ ΣΗΨΗ
ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Τα πειράματα των βακίλων -Τ σε υγιή ποντίκια (1937-1939)
Στάδια ανάπτυξης του καρκινικού κυττάρου όπως παρατηρήθηκαν κατά τα πειράματα των ποντικιών – βακίλων -Τ (1937-1941)
Προς την κατανόηση της πειραματικής πρόκλησης καρκίνου σε ποντίκια με την εφαρμογή πίσσας
ΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ: ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΜΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
VII. ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
VIII. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ […]
ΙΧ. Η ΑΝΟΡΓΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ
Χ. Η ΒΙΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

Χρονολογία Έκδοσης Φεβρουάριος 2018
Αριθμός σελίδων 578
Διαστάσεις 21×14
Μετάφραση ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ
Επιμέλεια ΤΕΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ, ΑΡΓΥΡΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά) ΡΑΙΧ ΒΙΛΧΕΛΜ

Τιμή από 20,00€ / 18,00€ /συν 4,50€ έξοδα αποστολής κι αντικαταβολής
Τηλέφωνο παραγγελίας: 6907070703 και στο mail: mwohellas@gmail.com

terrapapers.com- orgonone i litourgia tou orgasmou

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ ΤΟΜΟΣ 1 Συγγραφέας: ΡΑΙΧ ΒΙΛΧΕΛΜ

Το βιβλίο Η λειτουργία του Οργασμού είναι ο πρώτος από τους δύο τόμους που περιγράφουν την ανακάλυψη της οργόνης. Ο Ράιχ καταγράφει την επιστημονική του πορεία στην ψυχανάλυση, τις θεωρητικές και πρακτικές διαφορές της δικής του προσέγγισης από τις τότε επικρατούσες τάσεις της, και την ανακάλυψη ενός καινοτόμου τρόπου διεξαγωγής της ψυχοθεραπείας. Εγκαταλείποντας τον παραδοσιακό τρόπο με το «ψυχαναλυτικό ντιβάνι» μετακίνησε την καρέκλα του βλέποντας καταπρόσωπο τον ασθενή, παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο αμυνόταν στη θεραπεία και τον αποδόμησε για να κινητοποιήσει τις καταπιεσμένες συγκινήσεις. Συνειδητοποίησε τη σημασία της οργασμικής εκφόρτισης της πλεονάζουσας ψυχικής και σωματικής ενέργειας και τον καθοριστικό της ρόλο στην ανθρώπινη υγεία.

Οι αντιδράσεις των ασθενών του στις έντονες συγκινήσεις, που αναμοχλεύονταν με τη μέθοδό του, οδήγησαν τον Ράιχ να τις συσχετίσει με τη φυσιολογία του οργανισμού ανακαλύπτοντας την ύπαρξη στενής σύνδεσης των συγκινήσεων με τη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Μετά την επιτυχή εφαρμογή των θεωριών του στην ψυχοθεραπεία, ο Ράιχ μελέτησε τη φυσική διάσταση της ενέργειας του σώματος που εκδηλωνόταν με τις συγκινήσεις και στη σεξουαλικότητα, και διαπίστωσε ηλεκτροφυσιολογικά ότι η ηδονή και το άγχος τροποποιούν τα ηλεκτρικά δυναμικά που αναπτύσσονται στην επιφάνεια του δέρματος. Εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη τεχνική ψυχοθεραπείας θεράπευε το ανθρώπινο βιοσύστημα και όχι την επιφανειακή «ψυχολογική» υπερδομή του, και έτσι εισήλθε στον χώρο της βιολογίας ανοίγοντας τον δρόμο για την ανακάλυψη της οργόνης

489 σελίδες. Τιμή από 20,00€ / 18,00€ /συν 4,50€ έξοδα αποστολής κι αντικαταβολής
Τηλέφωνο παραγγελίας: 6907070703 και στο mail: mwohellas@gmail.com

sygkinhsiakh panoykla

Η Συγκινησιακή Πανούκλα Μελέτες κοινωνικής παθολογίας Βίλχελμ Ράιχ, Θίοντορ Π. Γουλφ, Βάλτερ Χόπε, Γκούναρ Λάιστικοφ, Τσέστερ Ράφαελ

Ο Βίλχελμ Ράιχ, με τον όρο «Συγκινησιακή Πανούκλα», αναφέρεται στην ιδιαίτερη εκείνη νευρωτική συμπεριφορά των ανθρώπων, η οποία δρα καταστροφικά μέσα στην κοινωνία. Αναγνωρίζει λοιπόν μία ιδιαίτερα διαταραγμένη στάση η οποία δεν περιορίζεται στο να βασανίζει το ίδιο το νευρωτικό άτομο, αλλά επεκτείνει τη δράση της προσπαθώντας να καταστρέψει την ευτυχία των άλλων. Αυτό είναι και το θέμα του ενδιαφέροντος και επίκαιρου βιβλίου με τίτλο «Συγκινησιακή Πανούκλα: Μελέτες κοινωνικής παθολογίας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ρέω. Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει αδημοσίευτα κείμενα του Βίλχελμ Ράιχ, με εξαίρεση ένα, που τροποποιημένο ενσωμάτωσε αργότερα στο βιβλίο του «Ανάλυση του Χαρακτήρα», το οποίο όμως κρίθηκε σκόπιμο να συμπεριληφθεί και εδώ για την καλύτερη κατανόηση και πληρότητα του θέματος. Ο τόμος συμπληρώνεται από κείμενα συνεργατών του σχετικά με τη συναισθηματική και πανδημική αυτή μάστιγα.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη:
Το πρώτο περιέχει τρία κείμενα του Βίλχελμ Ράιχ και πραγματεύεται τους μηχανισμού της συγκινησιακής πανούκλας και τη συμπεριφορά των ατόμων που έχουν προσβληθεί από αυτήν.
Το δεύτερο μέρος αναφέρεται σε παραδείγματα συγκινησιακής πανούκλας από την ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι πράγματι εντυπωσιακό πόσοι άνθρωποι της διανόησης, καλλιτέχνες, εφευρέτες και πρωτοπόροι της επιστήμης έπεσαν θύμα αυτής της επάρατης συγκινησιακής νόσου. Τα παραδείγματα της καταστροφικής δράσης της συγκινησιακής πανούκλας μπορούν να βρεθούν σε όλη την έκταση της γραπτής ιστορίας.

Το τρίτο μέρος παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα από τη ζωή του Ράιχ και των συνεργατών του, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από τη συγκινησιακή πανούκλα. Γίνεται ανάλυση της εκστρατείας του Τύπου εναντίον του Ράιχ στη Νορβηγία, όταν δημοσίευσε τα πειράματά του για τα βιόντα. Στη συνέχεια περιγράφεται η απαρχή της δυσφημιστικής παρουσίασης του έργου του Ράιχ στον Τύπο των ΗΠΑ. Ακολουθούν ένα σκωπτικά γραμμένο κείμενο του Ράιχ για τον χαρακτήρα της συγκινησιακής πανούκλας και δύο περιστατικά από τη ζωή συνεργατών του οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δράση της συγκινησιακής πανούκλας.

Στο τέλος του βιβλίου έχει προστεθεί ένα εκτενές παράρτημα με πληροφορίες γύρω από τη ζωή και το έργο του Βίλχελμ Ράιχ. Υπάρχει ένα εκτενές βιογραφικό του όπου περιγράφεται σύντομα αλλά περιεκτικά η εξέλιξη του έργου του, ένα χρονολόγιο των ανακαλύψεών του, μία σύντομη αναφορά στην εξέλιξη της θεραπευτικής του τεχνικής και ένα εκτενές γλωσσάριο όπου εξηγούνται οι νέοι όροι που έχει εισάγει ο Ράιχ για να περιγράψει τις ανακαλύψεις του.

«Η συγκινησιακή πανούκλα» είναι το πρώτο μιας σειράς με τίτλο «Βιβλιοθήκη της Οργονομίας» στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα του Βίλχελμ Ράιχ, σε νέες μεταφράσεις, με την επίβλεψη του Ιδρύματος που λειτουργεί το Μουσείο Βίλχελμ Ράιχ και έχει την ευθύνη για την πιστή απόδοση των έργων του ανά τον κόσμο.

316 σελίδες. Τιμή από 20,00 € / 17,00 € /συν 4,50€ έξοδα αποστολής κι αντικαταβολής
Τηλέφωνο παραγγελίας: 6907070703 και στο mail: mwohellas@gmail.com

terrapapers-com_wilhelm-reich-contect-with-space-ea-1-wilhelm-reich-and-the-cold-war

ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΡΤΙΝ · Ο ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

376 σελίδες. Χρονολογία Έκδοσης: Ιούνιος 2016 / Διαστάσεις 24×17

Τιμή από 20,00 € / 17 € συν 4,50€ έξοδα αποστολής κι αντικαταβολής
Τηλέφωνο παραγγελίας: 6907070703 και στο mail: mwohellas@gmail.com

Περιεχόμενα
Πρόλογος του εκδότη
Ευχαριστίες
Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση
Κύριες συντομογραφίες
Εισαγωγή
– Βίλχελμ Ράιχ: Μια σύντομη βιογραφία
– Η Οργκ: Ένα νέο ξεκίνημα για επαγγελματίες επαναστάτες
– Ο στρατηγός Άιτινγκτον και ο δόκτωρ Άιτινγκτον: Το ξίφος και η ασπίδα
– Ο Βίλχελμ Ράιχ και οι Πέντε του Κέμπριτζ
– Τμήμα φωτογραφιών
– Η μυστική ζωή της Μίλντρεντ Μπρέιντι
– Υπόθεση Αϊνστάιν: 1941
– Τα τελευταία χρόνια του Ράιχ
Παράρτημα ντοκουμέντων
Χρονολόγιο (1897 – 1997)
Βιβλιογραφία
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
Κατάλογος ονομάτων με το αγγλικό τους αντίστοιχο
Κατάλογος ιδρυμάτων με την αντίστοιχη αγγλική τους ονομασία

ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ